1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

10. Piyano Festivali başlıyor

ANTALYA 10. ULUSLARARASI PİYANO FESTİVALİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali 4 Kasım'da başlıyor.

Dünyaca ünlü besteci piyanist Fazıl Say'ın Sanat Yönetmenliği'ni üstlendiği Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 4-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin bu alanda süreklilik arz eden tek festivali olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali, her yıl yerli ve yabancı dünyaca ünlü sanatçıları sanatseverlerle buluşturuyor. Festivale katılan sanatçılar da, düzenlenen workshoplarla müzik eğitimi alan gençleri okullarında dinleyerek eğitimlerine katkıda bulunuyorlar. Bu yıl festivalle ilgili düzenlenen basın toplantısında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Besteci Fazıl Say, Keman Ustası Cihat Aşkın, Tiyatro Sanatçısı Genco Erkal ile küçük yıldız piyanist Iraz Yıldız festivalle ilgili düşüncelerini paylaştılar.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, festivalin bu yılki bütçesinin 1 milyar 100 bin TL olduğunu açıkladı. Festival biletlerinin bu tür üst seviyeli konserlerde 100 TL civarında olmasına rağmen festival biletlerinin 30 TL'ye satıldığını ve bu sebeple Antalya ve yurt dışından da sanatseverlerin festivali izlemek üzere Antalya'ya geleceğini söyleyen Akaydın, festival bünyesinde yapılması planlanan Nazım Hikmet Oratoryosunun ise özel bir gösterim olması için 2010 yılı başlarına ertelendiğini söyledi.

FAZIL SAY VE ARKADAŞLARI

Bu yıl festival 4-5 Kasım 2009 tarihlerinde "Fazıl Say ve Arkadaşları" konserleri ile açılıyor. Konserler Antalya Kültür Merkezi'nde saat 20:30'da başlayacak.

Klasik müziğin şiirlerle ve şarkılarla bütünleştiği bu konserlerde Fazıl Say'a, Genco Erkal, Cihat Aşkın, Çağ Erçağ, Tolga Salman, Burcu Karadağ, Güvenç Dağüstün ve gelecek vaad eden dünya birincilikleri olan 10 yaşındaki keman sanatçıları Berfin Aksu ve Sesim Bezdüz eşlik ediyor.

ÇİĞAN GECESİ

7 Kasım 2009 tarihinde, Antalya Kültür Merkezi'nde saat 20:30'da başlayacak konserde, Kopatchinskaja Ailesi Çigan Müziğinin en güzel örneklerini müzikseverlerle paylaşacak. Bu konserde piyanonun atası kabul edilen Cimbalom isimli müzik enstrümanıyla Viktor Kopatchinsky, Keman Virtüözleri Patricia ve Emilia Kopatchinskaja ve piyanist Mihaela Ursuleasa sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatacaklar.

GENÇ YETENEKLER KONSERİ

Kamuran Gündemir anısına her yıl geleneksel olarak yapılan Genç Yetenekler Konseri gelecek vaad eden genç piyanistleri müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl festivalde Dmitry Mayboroda, Iraz Yıldız, Salincan Gevrek ve Cem Oslu sahne alacak. Ücretsiz olarak izlenebilecek bu konser 8 Kasım 2009 tarihinde saat 14:30'da Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

BEETHOVEN GECESİ

9 Kasım 2009 tarihinde Antalya Kültür Merkezi'nde saat 20:30 da gerçekleşecek.

Beethoven'in iki konçertosunun seslendirileceği bu konserde Şef Gürer Aykal ve Şef Rengim Gökmen'in yöneteceği Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'da dünyaca ünlü piyanistlerimiz Gülsin Onay ve Muhiddin Dürrüoğlu eşlik ediyor.

MICHEL CAMİLO

Grammy Ödüllü sanatçı Michel Camilo, cazdan latin müziğine Flamenko'dan Klasik müziğe kadar çok geniş bir yelpazede rahatlıkla hareket edebilen, harika tekniğe sahip bir piyanist ve melodilerini Afro-Karayip ritmleri ve caz armonileri ile tatlandırdığı büyüleyici performansı 11 Kasım 2009 tarihinde saat 20:30'da Antalya Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Basın toplantısının ardından Fazıl Say ile Keman Sanatçısı Cihat Aşkın mini bir konser verdiler.

ANTALYA 10. ULUSLARARASI PİYANO FESTİVALİ
ANTALYA 10. ULUSLARARASI PİYANO FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 14:15:04
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 14:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?