8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

100. yıl ihalesi onaylandı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 6 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilen 100. Yıl Spor Kompleksi yapımı ihalesini onayladı. İhaleyi, Sembol İnşaat- BF Global Ltd. Ortak Girişimi kazanmıştı. Türel, ihalenin Antalya’ya hayırlı olmasını diledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Deveci Başkanlığında yapılan ihaleye, şartname alan 11 firma arasından Sembol İnşaat- BF Global Ltd. Ortak Girişimi katılmıştı. Şartnamede belirtilen belgeleri eksiksiz olan Sembol İnşaat, basın önünde gerçekleştirilen ihaleyi 500 bin YTL muhammen bedelle kazanmıştı. İhaleyi bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel onayladı.

Sembol İnşaat, kat karşılığı, 100. Yıl Spor Tesisleri’nin bulunduğu yerde, 30 bin kişilik stadyum, 10 bin kişilik kapalı spor salonu ve çok amaçlı kongre merkezi inşa edecek. 2010 yılında Dünya Basketbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan Antalya, dünya çapında modern iki tesise kavuşmuş olacak.

İhaleyi alan firma ayrıca, bu projeyi gerçekleştirmek için 100. Yıl Spor Tesisleri’nde yer alan yapımı yarım kalmış yüzme havuzu ile Dilek Sabancı Spor Tesisi’ni de yıkarak, Kızıltoprak Mahallesi’nde Vakıflar’dan alana yeniden inşa edecek. Bu iki tesis tamamlandıktan sonra stadyum ve kapalı spor salonu inşaatına başlanabilecek.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 16:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?