1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

100 günde 3 trilyon borç ödedi

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 29 mart yerel seçimleri sonrası icratının 100 gününü değerlendirdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, düzenlediği basın toplantısıyla 29 Mart yerel seçimlerinden bu yana geçen 100 günlük çalışmalarını Manavgat kamuoyuyla paylaştı.

Manavgat halkının 29 Mart seçimleriyle kendilerine verdiği görevi layıkıyla yaparak yüzlerini kara çıkarmayacağını belirten Başkan Sözen “Sadece seçim sürecinde halkımıza vermiş olduğumuz sözleri değil, Manavgat ve Manavgatlının yararına olacağına inandığımız her türlü hizmeti yapmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Belediye Başkanı Sözen, bir taraftan Manavgat'ın ihtiyacı olan hizmetleri verirken, diğer taraftan Belediye gelirlerini günümüz şartlarına uyarlayarak, rantabıl hale getirmek suretiyle 100 günlük süreçte 3 trilyon lira borç ödediklerini söyledi.

Sözen, “Göreve geldiğimizde Manavgat Belediyesi Boğaz Otel'in işletme belgesinin iptal edilmiş olduğunu, 20 yıldır Manavgat Belediyesi’nde olan halk plajının bakanlığa yatırılması gereken 220 milyar lirasının yatırılmamış olması nedeniyle tahsisinin iptal edilmiş olduğunu gördük. Turizm bakanlığı ile gerekli girişimlerde bulunduk, gerekli paraları yatırdık ve bir hafta içerisinde tahsislerin yeniden gerçekleşeceğine inanıyorum. Ayrıca Boğaz Otel yanında 570 dönümlük ekopark alanının Manavgat Belediyesine tahsisi için gerekli girişimlerde bulunduk. Geçmiş dönemlerde Evrenseki de belli firmaların almış olduğu 3 tane tapumuz vardı. Gerekli iyi ilişkiler, karşılıklı iyi niyetli alışverişlerinden sonra bu 3 tapuyu da tamamen Manavgat belediyesine kazandırdık” diye konuştu.

“BİN 500 KİŞİYE İŞ VE AŞ SAĞLADIK”
Ekonomik açıdan sıkıntılı bir dönemde göreve gelmelarinin, yaz öncesi ekibiyle birlikte belediye başkanlığını üstlenmesinin birtakım sıkıntıları beraberinde getirdiğini belirten Sözen “Toplumun içinde bulunduğu sıkıntı bizim de bu sıkıntıyı içimizde hissetmemizi gerektiriyor. Bu da nedir? İşsizliktir. Manavgat’ta korkunç bir işsizlik ve ekonomik kriz var. Bu hala da devam ediyor. Göreve geldiğimiz andan bugüne kadar bin 500’e yakın insanımıza iş olanağı yaratıldı” ifadesini kullandı.

“BELEDİYE GELİRLERİNİ RANTABL HALE GETİRDİK”
Kendisi ve ekibinin dünya görüşü itibariyle yönettikleri kurumu rantabl hale getirme mecburiyetleri olduğunu belirten Belediye Başkanı Sözen sözlerine şöyle devam etti: “Bizim idarecilik düşüncemiz, idare mantığımız bunu gerektirir. Bunu da yapabilmenizin ilk yolu kendinize ait mülklerin, kendinize ait işgaliyelerin günün koşullarına göre rantabl hale getirilmesidir. Manavgat belediyesinin geliriyle giderini dengelemek zorundasınız. Bizim de yaptığımız ilk işlerden biri de buydu. Manavgat belediyesinin mülklerini önümüze yatırdık, kira getiren mülkleri önümüze yatırdık. Buralardan ne alınıyor günün koşullarına uyuyor mu uymuyor mu, bütün bunları en ince detayına kadar irdeleyerek mülklerimizin kiralarını rantabıl hale getirmeye başladık. İşgaliyelerimizi komik halden çıkardık, çıkarıyoruz. Bu zaruretti. Dengeli hale gelebilmemiz, kendimize yetebilmemiz için elzemdi, böyle bir girişimimiz de var. Bu da daha sıhhatli hale önümüzdeki süreçte gelecek”

“BELEDİYENİN GÖSTERGESİ ZABITADIR”
Başkan Sözen“ Dolayısıyla zabıtamızda yeni bir yapılanma gerektiği inancıyla böyle bir çalışmanın içine girdik. Zabıtamız Salı günü itibariyle ilçe tarım müdürlüğü ve hıfzısıhhanın da ortak duruşuyla bütün Manavgat’ta yeni kontrollere girecek. Restoranlarımız, kafeteryalarımız, bunda biraz noksan kalındığı kanaatindeyim. Zabıtamızın yollardaki, kaldırımlardaki işgaliyeler konusunda, yollardaki trafikteki tıkanmalar, yol kenarlarında parklar konusunda biraz daha hassas olmaları gerektiği kendilerine telkin edilmiştir. Vatandaşımıza saygı çerçevesinde Manavgat belediyesinin yapması gereken hizmeti biran önce vatandaşa gösterme baabında zabıta kuvvetleri harekete geçirilmiş durumdadır” dedi.

“MANAVGAT'IN EN ÖNEMLİ SORUNU ARITMA”
Manavgat Belediyesi'nin kısa adı MATAB olan Manavgat Turizm altyapı Birliği ile uyum içerisinde çalıştığını belirten Sözen “Biz MATAB'da idareye geldiğimiz zaman birkaç gün çalışmamız neticesinde ilk yapmamız gerekenin Manavgat arıtmasının hayata geçirilmesi olduğunu gördük. Bu Manavgat için, Sorgun için, Kızılağaç için bölge için zarurettir. Belli bir noktaya getirilmiş, fakat eski arıtmayla yeni arıtmanın arasında birkaç noksan ve ara bağlantı itibariyle hayata geçirilemiyor. Bunun teknik çalışmalarını yaptırdık, raporları önümüze koyduk, artı bu arıtmanın biran önce bölgemizin hizmetine sunulması gerektiği mecburiyetini görüntülerle, raporlarla sayın bakanımıza, müsteşarımıza, bu konuyla ilgili arıtmalardan sorumlu daire başkanımıza, valimize bu dosyalarımızı ilettik. Sıkıntı neydi? Bölgede bir deniz kirliliği acilen müdahale edilmesi gereken bir deniz kirliliği başladı. Arıtmayı en kısa zamanda tamamlayarak bu sorunu ortadan kaldıracağız”

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 20:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?