15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

104 işçinin sözleşme sevinci

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Manavgat Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında 4 aydır süren ve 104 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin imza törenine DİSK Genel İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Matoş Gonca, işyeri sendika temsilcileri Ahmet Can ve Nermin Minnetoğlu ile Manavgat Belediyesi adına Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen katıldı. Sözleşmeye göre, işçilere her ay 350 TL gıda yardımı, 150 TL yakacak yardımı ödenecek. Ayrıca toplu iş sözleşmesi süresince her 6 ayda bir olmak üzere işçilerin günlük ücretlerine ve diğer sosyal haklarına yüzde 5 oranında zam yapılacak.

Görüşmelerin anlaşma ile sonuçlanmasından memnun olduklarını dile getiren Matoş Gonca, “Daha önce Manavgat Belediyesi’nde örgütlü olan sendikamız 10 yıl aradan sonra Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile ilk kez sözleşme imzalıyor. Ayrıca görüşmelerde büyük emeği geçen, yıllarca kendisinden sendikacılığı öğrendiğimiz ve aniden kaybettiğimiz DİSK Akdeniz Bölge Başkanı Recep Koç’a da Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise emeğe ve alın terine duydukları saygının bir gereği olarak, imkanları zorlayarak işçilere günün şartlarına göre en iyi ücreti ve sosyal hakları vermenin gayreti içinde olduklarını söyledi.

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 18:20:03
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 10:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?