21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

11 ayda 116 bin YTL kül oldu

Antalya'nın Gazipaşa Belediyesi itfaiye amirliğinin hazırlamış olduğu yılsonu raporuna göre, 2006 yılının ilk 11 ayı içerisinde meydana gelen yangınlarda 116 bin YTL'lik hasar meydana geldi. 

Gazipaşa Belediyesi İtfaiye Amiri Hamza Oktay, 2006 yılı içerisinde meydana gelen yangınlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İtfaiye Amirliği kayıtlarına göre 2006 yılında yaklaşık 30 yangın meydana geldiğini belirten Oktay, olaylar esnasında can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirtirken, araç yangınlarında geçtiğimiz yıllara oranla artış olduğunu ve araçlarda yangın tüpünün mutlaka bulundurulması gerektiğini söyledi. 

Gelen ihbarları yerinde değerlendirerek çıkan yangınlara anında müdahale ettiklerini dile getiren Oktay, "Meydana gelen yangın olaylarında itfaiye personeli canla başla yangını bir an önce söndürmek için mücadele veriyor. 

Vatandaşlarımızın da ekiplerimize yardımcı olmaları gerekiyor" dedi. Yangın ihbarları esnasında olay yerinin açık adresinin verilmesi gerektiğini söyleyen Oktay, "Yangın ihbarını yapan vatandaşlarımız olay yerinin adresini tam olarak bizlere bildirirlerse yangına müdahalemiz daha çabuk olur ve meydana gelebilecek olan zarar miktarı bu sayede azalabilir. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz" diye konuştu. 

Oktay, yıl boyunca bir çok kez asılsız ihbar yapıldığını da sözlerine ekleyerek özellikle ailelere duyarlı olmaları konusunda çağrı yaptı. Oktay yıl boyunca yaşanan 30 yangında toplam 116 bin YTL'lik maddi zarar yaşandığını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 11:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?