22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

12 yıllık siteye devlet el koydu

Antalya'da, 1996 yılında yapılan 46 konutluk siteye orman arazisine kurulduğu gerekçesiyle Orman İşletme Müdürlüğü'nce el konuldu.

Olay, Antalya'nın Güzeloba Mahallesinde yaşandı. Kundu turizm yolu üzerindeki Çamlık sitesi arazisinin yüzde 75'lik bölümünün ormanlık alan üzerinde bulunduğu gerekçesiyle sitede bulunan 46 daireden 34'üne Orman Bölge Müdürlüğü'nce el konuldu.

Kararı bugün site sakinlerine polis nezaretinde tebliğ eden Orman Bölge Müdürlüğü avukatları sitede boş bulunan daireleri de mühürledi.

1996 yılında kurulan kooperatif aracılığıyla yapılan sitede oturan vatandaşlar yaşadıkları durum karşısında büyük bir şok yaşadı. Kararın tebliğ edilmesi öncesinde çok sayıda çevik kuvvet müdürlüğüne bağlı polis ekibi, itfaiye araçları ve iş makinaları site önüne getirildi. Orman Bölge Müdürlüğü avukatları, orman muhafaza elemanları ile birlikte siteye girerek tek tek ev sahiplerine kararı tebliğ etti. Boş evlerin kilitlerini kırarak kapıları mühürleyen ekipler ile site sakinleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Evlerinin tapularının bulunduğunu, elektrik, su abonelerinin var olduğunu anlatan site sakinleri, "Biz burada 12 yıldır oturuyoruz. Bu arazi o gün orman arazisi değilken bugün mü orman arazisi oldu. Devlet resmen evlerimizi elimizden alıyor. Evlerimizden çıkmayacağız" dediler.

Yaşadıkları olay üzerine sinir krizi geçiren site sakinlerinden Nuriye Oral ve Nurşen Dağdelen fenalaşarak baygınlık geçirdi. Olay yerine çağırılan 112 sağlık ekiplerince müdahale edilen yaşlı bayanlar güçlükle sakinleştirilebildi. Karar karşısında şaşırdıklarını anlatan site sakinlerinden biri, "Böyle bir şey olur mu? Devlet resmen evlerimize el koyup bizi sokağa bırakıyor. Biz bu evler için milyarlarca para ödedik. Yıllardır burada oturuyoruz. Gidecek hiçbir yerimiz yok" diye yakındı.
Site sakinlerine 3 ay süre veren görevliler, Haziran ayına kadar binanın boşaltılmasını istediler.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 15:00:24
Güncelleme :3 Nisan 2008 Perşembe 15:04:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?