1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

120 kişiye ücretsiz koçluk hizmeti

Türkiye'nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com'un Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) ile başlattığı 'Mutlu Gelecek Projesi'nin birinci etabı tamamlandı.

Projeye başvuran 2 bin 204 kişi arasından seçilen 120 kişiye ücretsiz koçluk hizmetinin verildiği ilk etabın sonuçları, çalışanların da iş arayanlar kadar kariyer desteğine ihtiyaç duyduklarını ortaya çıkardı. Projeye en fazla ilgiyi ise 'satış-pazarlama' ve 'mali işler- finansman' alanında deneyime sahip çalışanlar gösterdi.

Yenibiris.com'un sosyal sorumluluk çalışması olarak Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) Türkiye Şubesi ile işbirliğine giderek şubat ayında başlattığı 'Mutlu Gelecek Projesi'nin ilk etabı sona erdi. ICF Türkiye Şubesi'ne üye 33 koçun, 2 bin 204 aday arasından belirlenen 120 Yenibiris.com üyesine üç ay boyunca ücretsiz koçluk yaptığı projenin birinci etap sonuçları, çalışanların da iş arayanlar kadar kariyer desteğine ihtiyaç duyduklarını gösterdi.

SORULARA YANIT BULMAYA YARDIMCI OLAN BİR PROJE

Kişisel gelişim, kariyer, yaşam, yöneticilik, performans, ilişki, insan kaynakları, organizasyon ve ilişki sistemleri konularında koçluk desteği sunulan projeye katılanların profiline bakıldığında, yüzde 33'lük bir kesimin 5 ile 10 yıl arasında iş deneyimine sahip olduğu görüldü. 10 yıldan fazla deneyime sahip olanlar yüzde 28'lik bir kesimi oluştururken, en az iki yıllık iş tecrübesi bulunanların oranı yüzde 26'da kaldı.

Katılımcılarının 'Hangi iş beni mutlu eder?', 'Şirketimi mi değiştirmeliyim yoksa mesleğimi mi?', 'Kendimden ne bekliyorum?', 'Kariyerimde tıkandığımı hissediyorum, yoluma nasıl devam edeceğim?' gibi sorulara cevap bulmalarına yardımcı olan projeye başvuranların son iş deneyimlerine göre dağılımlarında ilk 10 sıra şöyle: Yüzde 14.38 satış-pazarlama, yüzde 8.51 mali işler-finansman, yüzde 5.55 insan kaynakları, yüzde 4.82 genel yönetim, yüzde 3.78 bilgi teknolojileri, yüzde 3.09 kalite kontrol-güvence, yüzde 3.09 müşteri ilişkileri, yüzde 2.82 üretim, yüzde 2.78 idari işler, yüzde 2.55
satın alma.

PROJEYE KADINLAR İLGİ GÖSTERDİ

Projeye başvuranların büyük bir çoğunluğunu yüzde 59.92 ile kadınlar oluştururken, erkek adayların oranı yüzde 40,08 olarak belirlendi. Başvuru sahiplerinin yüzde 60.60'ı 25-35 arasında iken yüzde 23.07 36-45, yüzde 9.24 ise 25'ten küçük olarak belirlendi.

DOĞRU POTANSİYELİN ORTAYA ÇIKMASINI SAĞLAMAK

Yenibiris.com Genel Müdürü Deniz Ceylan Kılıçlıoğlu proje ile ilgili olarak, "Sitemizde her gün onbinlerce bireysel üyemizi binlerce kurumsal üyemizle buluşturuyor ve beklentilerini cevaplandırıyoruz. Yenibiris.com olarak ana fonksiyonumuz iş ve adayın buluşmasını sağlamak olmakla birlikte, sunduğumuz güçlü içerik ile de çalışma hayatına ışık tutmaya çalışıyor ve düzenlediğimiz etkinliklerle üyelerimizle temasta olmayı önemsiyoruz" dedi.

Kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde ICF Türkiye Şubesi ile ortaklaşa geliştirilen Mutlu Gelecek Projesi'nde 120 kişiye yüzyüze koçluk hizmeti sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Kılıçlıoğlu, şöyle konuştu: "Bu proje sayesinde, çalışma hayatındaki birçok kişinin içindeki doğru potansiyeli ortaya çıkartmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz."
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 15:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?