21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

120 Rus turiste otel şoku!

Antalya'nın Alanya ilçesinde iskan ruhsatı olmayan bir otel belediye tarafından mühürlenince otelde bulunan 120 turist, valizleriyle kapıda kaldı. Turistler acenteleri tarafından değişik otellere yerleştirildi.

Alanya'nın Mahmutlar beldesinde bir yıldır kapalı bulunan ve bir bölümünün iskan ruhsatı bulunmayan 4 yıldızlı Sahra Beach Otel, 15 gün önce Zerrin Savur tarafından kiralandı. Belediyeye olan 60 bin YTL'lik su borcunu taksite bağlayarak, kesik olan suyun açılmasını sağlayan işletmeci, oteli işletmeye açtı.

İşletmeye 10 gün önce açılan otel, bugün Mahmutlar Belediyesi zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Otelin mühürlenmesi nedeniyle otelde tatil yapan, çoğunluğu Rus, 120 turist, valizleriyle birlikte otelden çıkarıldı. Otelden çıkarılmalarına isyan eden turistler, kendilerini otele getiren tur yetkililerini suçladılar. Yaklaşık 3 saat süreyle resepsiyon ve sokakta bekletilen turistler, daha sonra acentenin gönderdiği otobüsle otelden alınarak çeşitli otellere yerleştirildiler.

Otel yetkilisi Fuat Savur, gazetecilere yaptığı açıklamada, otelin bir bölümünün iskan ruhsatı olmadığını, ancak kendilerinin sadece ruhsatlı bölümü kullandığını öne sürerek otelin kapatılmasının doğru olmadığını söyledi. Otele ait su borçlarının bir bölümünü ödediklerini ve geri kalan kısmını taksitlendirdiklerini belirten Savur, içinde turist bulunan otelin kapatılmasının, turizme önemli bir darbe vuracağını, belediye başkanının daha anlayışlı olmasını beklediklerini dile getirdi.

Mahmutlar Belediye Başkanı Alaaddin Çakır da, otelin kapatılmasının yasa gereği olduğunu belirterek, ''Bu otelin kapatılması değil, açılması hatadır'' dedi.

Oteli devralan kişilere durumu anlattığını ve otelin açılmaması gerektiğini söylediğini dile getiren Çakır, oteli açtıktan sonra da 4 kez uyarı yazısı yazdıklarını, ancak bunun dikkate alınmadığını ifade ederek, ''(Otelde turist varken kapatılamaz) gibi bir anlayışla yasal olmayan bir otele müşteri alırsanız sonuç bu olur. Turizme asıl zararı bu zihniyet verir'' diye konuştu.

Otelin kapatılmasının su borcuyla ilgili olmadığına dikkat çeken Başkan Çakır, tesisin bir bölümünün iskan ruhsatı olmadığını, bu nedenle ruhsatlı bölümünün kullanılması gibi bir şeyin söz konusu olamayacağını kaydederek, ''Tesis bir bütündür ve ruhsatsız bölümü varsa hiç bir yeri kullanılamaz'' dedi.

Otel yetkililerinin istemesi ve harç bedelini ödemesi halinde iskan ruhsatı alabileceklerini ifade eden Çakır, her şeyin yasaya uygun olması gerektiğini bildirdi. Bu otelle ilgili İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nın da kapatma yazısı bulunduğunu dile getiren Çakır, ''Otel sahibiyle işletmeci arasında resmi sözleşme olmadığı için jandarma bize bu yazıyı yazdı. Ama bizim mühürleme kararımızın bu yazıyla ilgisi yok. O ayrıca değerlendirilecektir'' diye konuştu.

Çakır, jandarmanın, beldesinde bulunan 3 otelin daha ruhsat ve resmi sözleşme olmamasından dolayı kapatılması istemi bulunduğunu da hatırlatarak, bu otellere de gerekli uyarıların yapıldığını, durumlarını düzeltmemeleri halinde, bunların da kapatılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 18:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?