7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

14.Liselerarası tiyatro şenliği

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Tiyatro Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 14. Liselerarası Tiyatro Şenliği 15 Haziran Cuma akşamı düzenlenecek kapanış töreniyle sona erecek. Kapanış törenine usta Tiyatro Sanatçısı Altan Erkekli de onur konuğu olarak katılacak.


1994 yılında 6 Lise’nin katılımıyla başlayan ve bugüne kadar kesintisiz olarak gerçekleştirilen Tiyatro Şenliği, bu yılda oldukça coşkulu ve eğlenceli geçti.

 
Tiyatro Sanatı’nın Liseler düzeyinde sevdirilip yaygınlaştırılması, bilgilendirilmesi, sanata ve sanatçıya ilgilerini arttırmak, yetenekli gençleri ortaya çıkararak yüreklendirmek, kendilerine olan özgüvenlerinin ve sosyalleşmelerini artırmak amacında olan “Liselerarası Tiyatro Şenliği” katılımcı okulların büyük ilgisi ve yeni illerin de katılımıyla ulusal platformda bu yıl bir adım daha öne taşındı. Gelecekte tiyatro sanatını meslek edinmek isteyen gençler için bir başlangıç niteliği de taşıyan şenlikte yüzlerce liseli genç aynı sanatsal platformda buluştu. 8 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında düzenlenen “Liselerarası Tiyatro Şenliği” ne bu yıl Antalya içinden 17 okul, Kumluca, Aksu ve Gazipaşa olmak üzere 3 ilçe ve Isparta, Burdur, Denizli, İstanbul, Muğla ve Aydın olmak üzere 6 ilden 11 okul katıldı. Şenlikte toplam 31 okul oyunlarını sahnelerken sahnelenen oyunlarda yaklaşık 500 öğrenci ve 70 eğitmen görev aldı. Tiyatro Şenliği’ni 9 bin 500 kişi izledi.

 
Kapanış gecesinde okul ödülleri, yönetmenler, sorumlu öğretmenler, müzik, dekor, afiş, ışık, oyunculuk ve özel oyunculuk ödülleri sahiplerini bulacak. Geceye ünlü Tiyatro Sanatçısı Altan Erkekli’de onur konuğu olarak katılacak ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından tiyatro sanatına vermiş olduğu katkıdan dolayı plaket verilecek. Altan Erkekli, gecenin sonunda özel oyunculuk ödüllerini sahiplerine teslim edecek. ABT’nin dünden bugüne sahnelediği oyunların müzikleri, ATSO Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilecek. Jüri üyeleri, Taner Çelik ( Devlet Tiyatrosu –Yazar), Hüseyin Erdoğan ( Devlet Tiyatrosu- Dramaturg ), Sedat Mayadağ ( Devlet Tiyatrosu –Oyuncu), Berrin Arısoy Akhasanoğlu ( Devlet Tiyatrosu-Oyuncu), Selim Türkışık ( KBT- Genel Sanat Yönetmeni), Gökhan Avkıran (ABT-Oyuncu), Hasibe Özgür ( ABT-Oyuncu), Cenap Aydınoğlu ( ABT-Oyuncu), Abdullah Sürekli’ye de gecede (ABT-Oyuncu) teşekkür plaketi verilecek.


Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı yetkilileri 15 Haziran Cuma akşamı Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenecek kapanış törenine tüm tiyatro severleri davet etti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 10:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?