21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

14 yıl sonra hayat buldu!

Eskişehir'de yaşayan 62 yaşındaki İkbal Çakır'ın 14 yıldır çektiği böbrek yetmezliği rahatsızlığı, böbrek nakli ile son buldu.

Eskişehir'de yaşayan ve 14 yıldır böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle diyalize giren emekli 62 yaşındaki İkbal Çakır, böbrek nakli ile yeniden hayata tutundu. 9 yıldır diyalize girdiğini belirten İkbal Çakır'a Kahramanmaraş'ta geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin bağışlanan böbreği nakledildi.

13 yıl önce Ulusal Organ Nakli Bekleme Listesi'ne nakil için başvuru yaptıklarını kaydeden Çakır, "Diyalize girmek benim için bir ölümdü. 2-3 yıldır sürekli Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelerek tedavi oluyordum. İki nakil girişimimiz oldu, fakat doku uyuşmazlığı nedeniyle yarıda kaldı. 13 yıldır nakil için bekliyordum. Nakilimiz bugüne kısmetmiş. Bağışçımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Herkesin yapamayacağı bir fedakarlığı yaptılar. Bize inanılmaz bir mutluluk yaşattılar" şeklinde konuştu.

Tek çocuğu bulunan İkbal Çakır, en büyük destekçisinin gelini Yasemin Çakır olduğunu kaydederek, "Bana böbrek bağışı yapana, naklimi gerçekleştiren doktorlara ve her zaman yanımda olan gelinime sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 12:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?