21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

145 hektar ormanımız yandı!

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya merkezdeki Gaziler ve Manavgat'ın Taşağıl mevkisinde dün çıkan yangınların dün akşam saatlerinde söndürüldüğünü, Göynük Kanyonu'ndaki yangının ise kontrol altında devam ettiğini belirterek, bu üç yangında takriben 145 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü bildirdi.

Antalya Valisi Yüksel, Antalya merkezdeki Gaziler'de ve Manavgat'ın Taşağıl mevkisinde dün çıkan yangınların aynı gün akşam saatlerinde söndürüldüğünü söyledi. Göynük Kanyonu'nda birkaç gündür süren yangının ise kontrol altında devam ettiğini vurgulayan Vali Yüksel, "Göynük Kanyonu'nda arazi son derece dik. Buraya araç girmesi mümkün değil. Sadece havadan müdahale yapılabiliyor. Yangının yayılması önlendi, kontrol altında, ancak devam ediyor" diye konuştu.

Yangın olan bölgelerde helikopterle incelemeler yaptığını da ifade eden Vali Yüksel, Gaziler'de 25, Taşağıl'da 35, Göynük Kanyonu'nda 85 hektar olmak üzere toplam 145 hektar orman alanının zarar gördüğünü kaydetti.

Hava şartlarının kritik geçişinin hala devam ettiğini anlatan Vali Yüksel, hava sıcaklığının 38-39 derece, nem oranın ise yüzde 35'lerde seyrettiğini, bunun da orman yangınları açısından son derece kritik olduğunu ifade etti.

AA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 16:03:42
Güncelleme :21 Haziran 2008 Cumartesi 16:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?