7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

150 bin Euro'luk yat çalındı

Antalya'nın Alanya ilçesi balıkçı barınağına çekili bulunan 150 bin euro değerindeki ''Leyd Petrina'' adlı lüks teknesi çalınan işadamı Can Cansın, yatın terör amaçlı kullanılmak üzere kaçırılmış olabileceğini iddia etti.

Antalya'nın Alanya ilçesi balıkçı barınağında meydana gelen hırsızlık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Son aylarda birçok tekneye giren hırsızlar akü ve elektronik eşya çalarken, geçtiğimiz cuma günü 150 bin euro değerindeki 14 metre uzunluğundaki çift motorlu ve yelkenli lüks yat kaçırıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait geminin 20 metre yanında çekili olan yatın kaçırılması herkesi şaşkına çevirirken, yat sahibi Can Cansın yetkililerin ilgisizliğinden dert yandı. Teknenin fotoğraflarını çoğaltıp el ilanı haline getiren Cansın, her gördüğü balıkçıya olayı anlatıp yardım istedi.

Balıkçı barınağında el ilanları dağıttığı sırada karşısına çıkan balıkçı Rauf Usluer, cumartesi sabah saat 06.00 sıralarında avdan dönerken yatını gördüğünü belirterek, "Palamut avından döndüğümüz sırada sizin yatınızı yelkenleri açılmış Antalya'ya giderken gördük. Hatta aramızda neden yelkenleri açtı diye de konuştuk" dedi.
Lüks yatın terör amaçlı kaçırılabileceğini iddia eden yat sahibi Cansın, "Bildiğiniz gibi Alanya'ya demirleyen İsrail gemilerine karşı lüks bir yatla saldırı planı polisler tarafından ortaya çıkarılmıştı. Benim teknem bölgede herkesçe bilinen bir yat, kimse şüphelenmez. En büyük endişem yatımı çalanların teknemi yine bu bölgede terör amaçlı kullanmaları" diye konuştu.

Can Cansın, yatının bulunması konusunda yetkililerin ilgisizliğinden yakınarak, polis ve sahil güvenlik arasında mekik dokuduğunu söyledi. Cansın, "Polise gidiyorum sahil güvenliğe gönderiyor. Sahil güvenlik polise gönderiyor. Gördüğünüz gibi yatın fotoğraflarını çoğaltıp el ilanı bastırarak kendim arıyorum" dedi. Cansın, teknenin Akdeniz sularında eski adı ''Leyd Barbara'' adıyla açıldığını öğrendiklerini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 14:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?