1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

150 günün hesabını verdi

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, göreve başladığının 150. gününde, Belediye’nin uzun vadeli borçlar dışında kalan 2 Milyon 500 bin TL'lik borcunun 5 ay içerisinde ödendiğini söyledi.

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, makamında bir basın toplantısı düzenleyerek göreve geldiği 150. gününde, bu güne kadar geçen sürede yapmış olduğu çalışmalarını anlattı. 29 Mart seçimlerinin ardından Korkuteli halkının desteğini alarak göreve gelen Başkan Gökce, bugüne kadar ki çalışmalarını tüm ayrıtlılarıyla anlattı.

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, 150 gün içerisinde, birçok alanda acil eylem planı hazırlayıp hayata geçirerek, ayakta durmakta zorlanan Korkuteli Belediyesi'ni, ayakta tutmayı başardıklarını söyledi.

Başkan Gökce, yapmış olduğu çalışmalarla ilgili olarak şunları söyledi: “Birçok alanda yeni uygulamalar, yeni anlayışlar ve gelir gider dengesini gözetecek yeni sistemler geliştirdik. Bunların sonunda, belediyemizin mali yapısında olumlu değişiklikler olmaya başladı. Göreve geldikten sonra, sadece bir kez telaffuz ettiğimiz belediyenin geçmiş dönemden gelen uzun vadeli borçlar hariç 2 Milyon 500 bin TL'lik borcu konusunda, son beş ayda yapılan ödemeler ve uygulamalar sonucu olumlu gelişmeler yaşandı. Daha önce, siyasi kaygı ile yapılmayan tahsilatlara hız vererek gelirlerimizi arttırdık. Bugün itibariyle 150 gün önce 5 Milyon 500 Bin TL ile devraldığımız borcun, uzun vadeli borçları hariç kalan 2 Milyon TL’lik borç kapandı. Kanalizasyon nedeniyle alınan 3 Milyon TL’lik 2015 -2018 vadeli ödemeler hariç borçları kapattık. Şuan geleceğe daha umutla bakmaya başladık. Belediyenin maddi menfaatlerini koruma noktasında, ciddi incelemeler sonucu yaptık. Bunun sonucunda da belediyemizin kasasından fazla para çıkmasını engelledik” dedi.

Korkuteli Belediyesi'nin alacaklarını tahsilat noktasındaki eksikliklerini gelir gelmez tespit ettiklerini de belirten Gökce, “Yapılan tespitlerde, geçmiş beş yıl içerisinde alacakların tahsili noktasında hiçbir girişimin yapılmadığını gördük. Halen devam eden incelemelerde, alacaklarımızı tahsil etme noktasına geldik. Geçirdiğimiz 150 gün sürecinde, belediyedeki birimlerin kendi harcamalarını tek bir çatıda toplayarak tek merkezli harcama yapmaya başladık. Geçmişte mali disiplin yoktu ve herkes kendince harcamalar yapıyordu. Şuan tek elden harcamalar yapıyoruz. Bir yandan bunları yaparken bir yandan da belediyecilik hizmetlerini sürdürdük. Okul, Cami, Yurtlar ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürdük” diye konuştu.

Gökce ayrıca, “29 Mart tarihinde emaneti teslim aldık ve komadaki belediyeyi 150 günde hayatla barıştırdık, Önce, zararlı otları temizledik ve tohumlarımızı itinayla ekmeye başladık. Yakında, çiçekler açacak ve Korkuteli hak ettiği kimliğine kavuşacak. Şeffaf, ilin her kurumuyla barışık, herkese eşit mesafede belediyecilik ile gelişen ve değişen Korkuteli yi herkese göstereceğiz” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 11:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?