21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

150 öğrenciye ayakkabı yardımı

Antalya'nın Alanya İlçesinde yerleşik olarak yaşayan yabancılar maddi durumu iyi olmayan öğrencilere 150 çift ayakkabı hediye etti.

Antalya'nın Alanya İlçesine değişik ülkelerden gelerek yerleşik olarak yaşamaya başlayan yabancılar 'Bombala' isimli bir yardım derneği kurdu. İlçede maddi durumu iyi olmayanlara yönelik yardım amacıyla kurulan dernek, bir süre önce AYMÖD Derneği üyeleri ile birlikte düzenledikleri kermesten elde edilen gelirle Demirtaş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndaki öğrencilere 150 çift ayakkabı hediye etti.

Öğrencilerin ayakkabılarını ve kıyafetlerini kendi elleriyle giydiren derneğin başkanı Ines Goldstein, yardım çalışmalarının devam edeceğini söyleyerek, "Alanya Yardıma Muhtaç Öğrenciler Derneği bu konuda bize yol gösterdi. Bundan sonra böyle hizmetlerimiz devam edecek. Öğrencilerin yüzlerindeki sevinç ifadesini görmek bizi mutlu ediyor" dedi.

Okulun spor salonuna konulan masalardaki ayakkabı, kazak, gömlek, önlük, mont ve kırtasiye malzemeleri okul yönetimi tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı. Okula gelen Alanya Yardıma Muhtaç Öğrenciler Derneği (AYMÖD) üyeleri ise 20 bin YTL değerinde elbise, kırtasiye malzemesi ve yiyecek yardımında bulundu. Derneğin Başkanı Hasan Atıcı, yerleşik yabancılarla başlattıkları yardım kampanyasının devam edeceğini söyledi.

Demirtaş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Ali Dursun Tekin de, okullarında bulunan ihtiyaç sahiplerine yardım eden yerli ve yabancı hayırseverlere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 17:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?