7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

18 ton kaçak kömür ele geçirildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, kış sezonu nedeniyle katı ve sıvı yakıt denetimlerini sürdürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi temiz bir hava solumak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler katı ve sıvı yakıt satış bayileri ile resmi kurumlar, oteller, fırınlar ve mandıralar gibi tüketim noktalarında denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Denetimlerde tüketicilerden katı ve sıvı yakıt ihtiyaçlarını Büyükşehir Belediyesi tarafından izin belgesi düzenlenmiş bayilerden temin etmeleri ve analiz raporu almaları isteniyor.

Ekiplerin geçtiğimiz hafta içerisinde Doyran Belediyesi sınırları içerisinde yaptığı denetimlerde 18 ton kaçak kömür ele geçirildi. Kaçak kömür kullanan kişiye bin 500 YTL para cezası uygulandı. Ayrıca ekiplerin bir fırında yaptığı denetimde kullanılan sıvı yakıtın izinli ve analiz raporlu olmadığı tespit edildi. Bu nedenle fırında kullanılan 4 ton sıvı yakıta el konarak bin YTL ceza uygulandı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Yetkilileri kış sezonu nedeniyle denetimlerin artacağını, tüketicilerin ve satış bayilerinin kriterlere uymalarını istendi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 12:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?