22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

180 karikatür Manavgat'ta sergileniyor

57 ülkeden karikatüristlerin yaptığı ve deniz ve insan temalarının vurgulandığı 180 karikatür 30 kasım tarihine kadar Kızılağaç Turizm bölgesinde bulunan Lyra Park AVM'de sergilenecek.

Manavgat-Kızlağaç turizm merkezinde bulunan Lyra AVM'de 57 Ülkeden karikatüristlerin yaptığı 180 eser " Deniz ve İnsan " teması adı altında 1-30 Kasım tarihleri arasında sergileniyor. Serginin açılış törenine Oymapınar Belediye Başkanı Mehmet Bozkurt, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erol, MESO Başkanı Atilla Yıldız, MHP İlçe Başkanı İ.Hakkı Karadağ, LYRA Resort Otel sahibi Ercan Eren, İşadamı Kemal Enhoş, Teyfik Köymen'in yanısıra serginin Manavgat'a getirilmesini sağlayan Ukrayna Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alexandr Fedorov ve beraberindeki Ukraynalı gazeteciler katıldılar.

Sergi ile ilgili bilgi veren Ukraynalı gazeteci Fedorov; "Yaklaşık 8 yıldır Manavgat bölgesinde hem tatilimizi yapıyoruz hem de gazeteci arkadaşlarımızla çalışma imkanı buluyoruz. Son iki sezondur Lyra Resord Otel sahibi Ercan Eren tarafından Lyra Resord'te ağırlanıyoruz. Biz gittiğimiz her ülkede karikatür sergisini de beraberimizde götürüyoruz ve insanların görmesini sağlıyoruz. Bundan sonrada sergimiz Newyork'da sergilenecek. Biz bu tür etkinliklerle Ukrayna ve Türkiye arasındaki bağların güçleneceğini düşünüyoruz. Bize bu imkanı sunun Ercan Eren'e ve serginin açılış törenine katılan her kese teşekkür ediyoruz. Ayrıca bundan sonrada Türkiye'de bu tür sergileri açmayı düşünüyoruz ve önümüzdeki yıl Ukrayna da 'Türkiye ve Manavgat' konulu ödüllü bir karikatür yarışması düzenleyeceğiz" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 15:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?