1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

19 ilçede adaylar belli oldu

Antalya merkeze bağlı Muratpaşa ilçesinde Orhan Tolunay, Kepez ilçesinde Hakan Tütüncü, Konyaaltı ilçesinde Abdurrahman Yılmaz aday gösterildi.

Antalya'da daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyükşehir belediye başkan adayı olarak Menderes Türel'i açıklamasından sonra bugün, Cam Piramit'te Adalet Bakanı ve Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Yusuf Ziya İrbeç, Abdurrahman Arıcı ve çok sayıda il ve ilçeli partilinin katılımıyla 19 ilçedeki AK Parti adayları duyuruldu.

Adayları açıklamak için kürsüye çıkan Genel Başkan Yardımcısı Necat Çetinkaya, adaylık sürecinin bir hizmet yarışı olduğunu ifade ederek, "Bu bir nöbet değişimidir. Şerefli yolda, 3-4 sene sonra bırakılabilir. Önemli olan, geriye bakıldığında en iyi şekilde halka hizmet etmek olmalıdır" dedi.

Daha sonra Çetinkaya, 19 ilçenin belediye başkan adaylarını açıkladı. Buna göre Antalya merkeze bağlı Muratpaşa ilçesinde AK Parti Adayı AESOB Başkanı Orhan Tolunay, Kepez ilçesinde AK Parti Merkez Gençlik Kolları Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı ilçesinde Abdurrahman Yılmaz aday olarak gösterildi. Diğer ilçelerdeki adaylar ise şu şekilde oluştu:

"Kemer'de Hasan Şeker, Alanya'da Kerim Kılınç, Korkuteli'de Adnan Uğurlu, Elmalı'da Salih Türkiş, İbradı'da Muharrem Kaya, Kaş'ta Halil Kocaer, Kumluca'da Sadettin Çetinkaya, Akseki'de Mustafa İsmet Uysal, Finike'de Nail Dülgeroğlu, Gazipaşa'da İhsan Yıldız, Gündoğmuş'da Mehmet Özeren, Demre'de Deniz Sertbaş, Manavgat'ta Halil İbrahim Kendiroğlu, Serik'te Ahmet Dolu, Aksu'da Burhan Kılınç, Döşemealtı'nda Hasan Akalın".

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 20:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?