15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

2. Antalya Koro Festivali başladı

2. ANTALYA ULUSLARARASI KORO FESTİVALİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Smarts Organizasyon ve Aktif Felsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen 2’nci Antalya Uluslararası Koro Festivali Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Açılış törenine, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, Balkan Müzik Forum Başkanı ve Avrupa Birliği Korolar Federasyonu Üyesi Emil Yanev, Yunanistan’ın Livadya şehri Meclis Başkanı Dimitri Kaliadasis ile koro üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Adem Akyürek, ilki geçtiğimiz yıl Kemer’de yapılan Festival’i bu yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın da katkısıyla Antalya’da yaptıklarını kaydetti.

Livadya Meclis Başkanı Dimitri Kaliadasis festivale katılmaları için kendilerini davet eden Başkan Akaydın’a teşekkür etti. Kaliadasis, “Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yunanistan’dan dostluk ve kardeşlik duyguları getirdik. Burada kaldığımız sürece antik yerleri gezip Antalya'yı ve kültürünüzü tanımaya çalışacağız” dedi.

Balkan Müzik Forum Başkanı ve Avrupa Birliği Korolar Federasyonu Üyesi Emil Yanev ise 2’nci Antalya Uluslararası Koro Festivali ile AB’yi daha iyi tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi. Konuşmaların ardından Adem Akyürek, Emile Yanev ve Dimitri Kaliadasis’e çiçek verdi. Açılış töreninde festivalde yarışacak korolar ikişer eser seslendirdi.

Festivalde Yunanistan’dan Dimotiki Karma Korosu, Bulgaristan’dan Rodna Pesen Karma Korosu ve Alen Mak Karma Korosu, Bursa’dan Nilüfer Oda Korosu, İstanbul’dan Kadıköy Oda Korosu, Mersin’den Umut Işığı Korosu, TRT Antalya Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu, Antalya Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu yarışacak. 9 Nisan’da yapılacak yarışma performanslarının ardından, ödül töreni 10 Nisan’da gerçekleştirilecek.

2. ANTALYA ULUSLARARASI KORO FESTİVALİ
2. ANTALYA ULUSLARARASI KORO FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 11:54:01
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 12:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?