21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

2. Rus Kültür Günleri başladı

ANTALYA'DA 2. RUS KULTUR GUNLERI BASLADI

Antalya Buyuksehir Belediyesi'nin bu yil ikincisini duzenledigi Rus Kultur Gunleri, Rus ve Turk vatandaslarin olusturdugu kortejle basladi.

Bircok kulturu bunyesinde barindiran Antalya'da, Kultur Gunleri Projesi'ni surduren Buyuksehir Belediyesi Kultur ve Sosyal Isler Daire Baskanligi, Ikinci Rus Kultur Gunleri'nin startini verdi. Proje kapsaminda Rusya'dan Antalya'ya gelen gruplar ve Antalya'da yasayan Ruslar, Buyuksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Yilmaz'i makaminda ziyaret etti. Ulkelerine ozgu hediyeleri Mustafa Yilmaz'a armagan eden Rus vatandaslara, Vekil Yilmaz da hediyeler sundu. Yilmaz, etkinligin iki ulke arasinda kardeslik duygularini pekistirmesi dileginde bulundu.

"BARIS VE DOSTLUGUN GOSTERGESI"

Etkinlige Rusya Federasyonu Antalya Baskonsolosu Alexander Tolstopyatenko, Rusya Dostluk ve Kultur Dernegi Yonetim Kurulu Baskani Marina Sorokina, rus ogrenciler, Antalya'da yasayan Ruslar ve Rus turistler katildi. Kultur Gunleri'ni baris ve dostlugun gostergesi olarak degerlendiren Rusya Federasyonu Antalya Baskonsolosu Alexander Tolstopyatenko, "Bu cok guzel bir bayramdir. Hem Ruslar, hem de Antalyalilar icin. Rus vatandaslari buraya geldiklerinde biz cok memnun kaliyoruz. Dusunuyorum ki, Antalyalilar

da vatandaslarimizin Omsk ve Rostov-Don sehirlerinden getirdikleri bu gosterileri buyuk ilgiyle izleyecekler" dedi.

Rusya Dostluk ve Kultur Dernegi Yonetim Kurulu Baskani Marina Sorokina ise, Kultur Gunleri kapsaminda resim ve fotograf sergisi duzenlenecegini, Rus mutfaginda tatli ve yemekler hazirlanacagini soyledi.

"TURKIYE'YE HAYRAN OLDUK"

Turkiye'yi cok begendigini belirten Rus ogrenci Alla Maligina, "Boyle bir sehirde festivale katildigimiz icin cok memnunuz ve bunun devam etmesini diliyoruz" diye konustu.

Antalya'da gordukleri misafirperverlige hayran olduklarini soyleyen Elena Vlasnenko ise, "Biz burada pozitif bir enerji aldik. Hala bir hayranlik icerisindeyim. Kultur gunlerini sadece Turkiye'de degil bircok ulkelerde duzenliyoruz. Gecen yil Fransa'da duzenlendi, bu yil Italya ve Hollanda'ya gitmeyi planliyoruz" dedi.

ANTALYA'DA 2. RUS KULTUR GUNLERI BASLADI
ANTALYA'DA 2. RUS KULTUR GUNLERI BASLADI
ANTALYA'DA 2. RUS KULTUR GUNLERI BASLADI
ANTALYA'DA 2. RUS KULTUR GUNLERI BASLADI
ANTALYA'DA 2. RUS KULTUR GUNLERI BASLADI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2011 Cumartesi 11:36:05
Güncelleme :18 Haziran 2011 Cumartesi 15:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?