21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

2.5 yaşında 1800 metreden atladı

Antalya'da ailesi ile tatil yapan 2.5 yaşındaki Sude Naz, yamaç paraşütü ile 1800 metreden atlayan en küçük çocuk ünvanına sahip oldu.

Antalya'da tatillerini geçiren gazeteci Umut Veli-Yasemin Develi çifti çok merak ettikleri yamaç paraşütü için Muğla'nın Fethiye ilçesine gitti.

Burada birlikte yamaç paraşütü yapan çiftin 2.5 yaşındaki kızları Sude Naz Develi de yamaç paraşütü yapmak istediğini söyledi. Kızlarının ısrarı karşısında dayanamayan Develi çifti, Sude Naz'ın 1800 metreden atlayarak yamaç paraşütü yapmasına izin verdi.

Yanında ailesi olmadan 30 Ağustos Zafer Bayramı günü pilot ile birlikte Ölüdeniz Babadağ'dan 1800 metrelik bir zafer atlayışı yapan 2.5 yaşındaki Sude Naz'ın havadaki rahat tavırları dikkat çekti. Türkiye'nin yanında ailesi olmadan en küçük yamaç paraşütçüsü ünvanını kazanan minik Sude Naz, havada pilot ile birlikte şarkılar söyleyerek eğlendi. Oldukça mutlu olduğu gözlenen ve havada gülücükler saçan minik Sude Naz'ı sahilde ailesi alkışlarla karşıladı.

Yamaç paraşütünü çok sevdiğini söyleyen minik Naz, "Havadayken hiç korkmadım. Pilot arkadaşım ile birlikte şarkılar söyledik. Havadan dağları ve denizi gördüm. Yeniden yamaç paraşütü yapmak istiyorum" dedi.

Minik kızlarının çok cesur olduğunu söyleyen baba Umut Veli Develi ise, "Kızım atlarken içimde hiçbir endişe yoktu. Çünkü oradaki pilotlar çok usta. Ayrıca kızımda büyük bir atlama isteği vardı. Hiçbir korku da yoktu. Türkiye'nin en küçük paraşütçüsü olduğunu orada öğrendiğimde de çok mutlu oldum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 11:45:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?