1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

2 Alman öğrencinin hayatı tehlikede

Antalya'nın Kemer ilçesinde zehirlenerek hastaneye kaldırılan Alman öğrenciler yaşam mücadelesi verirken, Uzman Dr. Aydın gençlerden ikisinde doku ve organ yetmezliği olduğunu ve yaşam şartlarının gittikçe azaldığını söyledi.

Kemer'e tatil için gelen ve aldıkları bir maddeden zehirlendikleri belirten 11 Alman öğrenciden Jean Piere Folkerts (18), Jan Lange (20), Hendrik Barkow (18) Dustin Krabbe (18) Vanessa Cwiklinski (18), Victent Feyerabent'in (20) Antalya Anadolu Hastanesi'ndeki yaşam mücadelesi sürüyor.

Aşırı alkolün yanında başka uyarıcı madde alarak zehirlendikleri iddia edilen öğrencilerden Jean Piere Folkerts, Jan Lange'nin durumunun ağır olduğu, Hendrik Barkow, Dustin Krabbe, Vanessa Cwiklinski, Victent Feyerabent'in kısa zaman sonra hastaneden taburcu edileceği bildirildi.

Cuma gününden beri çeşitli hastanelerde tedavi gördükten sonra Antalya Anadolu Hastanesi'ne kaldırılan öğrencilerin aileleri de bugün Antalya'ya geldi. Umut içinde gün boyu hastanede evlatlarının yanında bekleyen ailelerden durumu normale dönen gençlerin yakınlarının yarın tekrar ülkelerine gideceği ifade edildi.
Dahili Uzmanı Dr. Özkan Aydın, "Zehirlenme diyebileceğim olayla ilgili, hastanemize intikalinden itibaren koma halinde geldiler. İleri yaşam ve solunum desteğine ihtiyaç var. Hastaların ikisinde doku ve organ yemezliği var. Beyin ölümünü sürekli kontrol ediyoruz. Gittikçe yaşam faaliyetleri azalıyor. Çoklu organ yetmezliği mevcut. Birçok organ bozuk. Yaşam şartları gittikçe azalıyor. Diğer 4 genci ise yoğun bakımdan normal servislere koyduk" dedi.

Almanya'dan gelen gençlerin öğretmeni Stefan Saver, Türkiye'ye gelme kararını öğrencilerinin verdiğini belirtti. Saver, "Tatile başladıklarından kısa bir süre sonra olay oldu. Bende 2 gün sonra haber duyar duymaz geldim. Ailelerin hemen hemen hepsi burada. Bazılarının durumu iyiye doğru dönünce, sevinçliler. Hatta yarın dönme ihtimalleri var. Öğrencilerim hakkında çeşitli ifadeler var. Bunlar için otopsiyi bekliyoruz" diye konuştu.

22 Mart'ta tatil yapmak için Kemer'e gelen 11 Alman öğrenciden 7'si geçen hafta zehirlenmiş, Rafael Neca (20) ise otel odasında hayatını kaybetmişti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 21:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?