16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

2 hafta sonra taburcu

2 HAFTA SONRA TABURCU EDİLECEK

Türkiye'de ilk kez çift kol nakli yapılan ve fizyoterapi ve rehabilitasyon ile sol elinin baş parmağını oynatmaya başlayan 28 yaşındaki Cihan Topal, 2 hafta sonra taburcu edileceği bildirildi.

Türkiye'de ilk kez Akdeniz Üniversitesi hastanesi'nde çift kol nakli yapılan Cihan Topal'ın (28) sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi-Estetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından, ilk kez çift kol nakli yapılan Cihan Topal'a fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulanıyor. "Cihan'a fizik tedaviye başladık" diyen Doç. Dr. Özkan, "Cuma gününden bu yana fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulanıyor. Pasif hareketlere başlandı. Şu ana kadar hiçbir sorun yok. 2 hafta sonra taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi.

Cihan Topal'a fizik tedavi uygulayan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Uzman Fizyoterapisti Kadriye Tombak da sol elinin baş parmağını oynattığını belirtti. Cerrahi tedavi sonrasında erken dönem rehabilitasyon programının başladığını belirten Tombak, "Bilekleri de hafif hareketler yapmaya başladı. Parmak hareketlerinin en kısa zamanda arttırılması için uğraşıyoruz. Şu anda Cihan Topal'ın elleri ve kolları için minimal kas hareketlerini yaptırmaya başladık. Rehabilitasyon programı yaklaşık 1.5 yıl sürecek" diye konuştu.

Ellerini kaybetmeden önce sağ eliyle yazı yazdığını ancak her iki elini de günlük yaşamında rahatlıkla kullanabildiğini kaydeden Cihan Topal ise tedavi sırasında herhangi bir ağrı yaşamadığını söyledi. Topal, "Her şey yolunda gidiyor. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne teşekkür ediyorum. 3 yaşındaki kızım Necile'nin elinden tutmayı, eşimle el ele gezmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Evladının kollarını bana bağışlayan Fatih Demirel'in annesinin ellerini öpmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Aydın'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Fatih Demirel'in iki kolu, 26 Eylül 2010 tarihinde Akdeniz Üniversitesi'nde Doç. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından Türkiye'de ilk kez yapılan ameliyatla, tarlada çalışırken iş kazasında her iki kolunu dirsek hizasından kaybeden Cihan Topal'a nakledilmişti.

2 HAFTA SONRA TABURCU EDİLECEK
2 HAFTA SONRA TABURCU EDİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 15:29:04
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 18:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?