22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

2 metrelik lahmacun

Antalya'da, noter huzurunda 1.88 cm ile dünyanın en uzun lahmacunu yapıldı.

Antalya'da faaliyet gösteren 'Sini' isimli bir restoranda dünyanın en uzun lahmacun rekoru denemesi yapıldı.

Rekor için 1 kilogram kıyma, 750 gram soğan ve 1 kilo 150 gram hamur kullanıldı. Restoranın 20 yıllık aşçısı Ramazan Bilgen tarafından yapılan 1.89 cm'lik rekor büyüklükteki lahmacun gazetecilere tanıtıldı. Gazetecilerin görüntü almasının ardından parçalara ayrılan dünyanın en büyük lahmacunu basın mensupları ve müşterilere ikram edildi.

Lahmacunun yenilmesinin ardından restorana rekoru onaylamak için 10. Noter Başkatibi Cihan Çelebi geldi. Rekor lahmacunun notersiz yapılıp gazeteciler tarafından yenilmesi nedeniyle aşçı Ramazan Bilgen lahmacunu yeniden yapmak için kolları sıvadı. Yarım saatlik bir çalışmanın ardından yeniden yapılan lahmacun noter tarafından ölçüldü. Bu denemede 1.'88 cm çıkan rekor lahmacun noter Cihan Çelebi tarafından onaylandı.

Restoranın sahibi Abdullah Öküzboğan, "Dünyanın en uzun lahmacununu yaptığımız için çok mutluyuz. Noter gelmeden kesildiği için ikinci defa yapmak zorunda kaldık" dedi.

Lahmacunu yapan aşçı Ramazan Bilgen ise, "Dünyanın en uzun lahmacununu yapmak bana kısmet oldu. 20 senedir lahmacun yapıyorum ancak hiç bu kadar heyecanlanmamıştım" diye konuştu.

Lahmacunu onaylayan noter Cihan Çelebi ise, lahmacunu ölçtüğünü belirterek "Daha önce böyle ilginç bir rekor denemesi onaylamamıştım. Sanırım en lezzetli rekor denemesi bu oldu" dedi.

EN KÜÇÜK ÇİĞ KÖFTE USTALARI
Lahmacun rekor denemesi yapılırken restoranda bulunan Urfalı 5 yaşındaki Alperen ve 6 yaşındaki Kürşat Kaya isimli 2 kardeş çiğ köfte yoğurdular. Büyük bir dikkatle çiğ köfteyi 15 dakika içerisinde yoğurmayı başaran Kaya kardeşler müşterilerin ilgi odağı oldu. Yoğurdukları çiğ köfteleri duvara yapıştırmayı da ihmal etmeyen iki kardeş, Urfa usülü acı biberleri kaşıkla yediler.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 17:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?