7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

2 MİLYON YTL'LİK İLAÇ VURGUNU

Antalya’da sahte heyet ve sağlık kurulu raporları ile başkalarına ait sağlık karnelerine ilaç yazarak 2 milyon YTL’lik vurgun yaptığı ileri sürülen 2 doktor, 2 ilaç mümessili ile 3 eczacı gözaltına alındı. Polis olayla ilgili 13 kişinin daha arandığını açıkladı.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, SSK Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin 2.5 yıl süren araştırmasının sonuçları üzerine, aralarında doktor, eczacı ve ilaç mümessillerinin de bulunduğu, ilaç vurgununa adı karışan kişileri takibe adı.

Teknik dinleme ve izlemenin ardından bu sabaha karşı ‘Talan’ adı verilen operasyonda, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahi Yoğun Bakım Servisi’nde görevli Doktor Ö.C., Orman Bölge Müdürlüğü Kurum Doktoru K.U., Eczacı A.O., eczane çalışanları V.D., V.Z. ile ilaç mümessilleri B.P. ve T.Ö. gözaltına alındı.

Zanlıların, hastalardan habersiz sağlık karnelerine değerleri yüksek ilaç yazdırdıkları, sahte heyet raporları, sağlık kurulu raporları düzenleyerek ilaç talanı yaptıkları, bu yöntemle 2 milyon YTL’lik vurgun yaptıkları belirlendi. Polis, aralarında doktor, sağlık görevlisi, mümessil ve eczacıların olduğu 13 kişinin de arandığını kaydetti. Ayrıca 20’si doktor 50 kişinin de ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 18:35:42
Güncelleme :19 Eylül 2007 Çarşamba 18:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?