7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

20 bin Kürt turist Antalya'ya geliyor

Irak'tan Antalya'ya 25 Nisan'da başlayacak uçak seferlerinin şimdiden yüzde 90 doluluk oranına ulaştığı bildirildi. Bu yıl 20 bin Iraklı'nın Antalya'da tatile gelmesi bekleniyor.

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Affan Grup'a ait Affan Air A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Özkan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya-Erbil-Antalya uçak seferlerinin 25 Nisan tarihinde başlayacağını, uçaklardaki doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığını bildirdi.

Iraklıların Antalya'da tatile büyük ilgi gösterdiği belirten Özkan, çarşamba, cuma ve pazar günleri Boeing 737 tipi uçakla sefer düzenleyeceklerini söyledi. Bölgedeki olaylar nedeniyle yeni bir yaşama alışmaya başlayan Iraklıların bunaldığını ve kabuklarını kırmaya çalıştığını ifade eden Özkan, şunları kaydetti: “Irak, yıllardır baskı altında yaşamışlıktan bunalmış durumda. Şimdi yeni bir dönemde kabuğunu kırmaya çalışıyor. Irak halkının ekonomik gücü de iyi durumda. Irak halkının Türkiye'ye karşı bir sempatisi ve ilgisi var. Iraklıların büyük bir bölümü tatillerini Dubai, Ürdün ve Kıbrıs'ta geçiriyor. Ancak son zamanlarda, Türkiye'ye olan ilgileri arttı ve Antalya'da tatil yapmak istiyorlar.”

Dubai, Ürdün ve Kıbrıs'a tatile giden Iraklıların 7-10 günlük tatil süreçlerinde en az 10 bin dolar harcadığını vurgulayan Özkan, “Erbil-Antalya uçak bilet fiyatları yüksek olmasına karşılık, koltuklarımız şimdiden dolu. 25 Nisan'da ilk seferlerine başlayacak Antalya-Erbil-Antalya uçuşları yüzde 90 doluluk oranına ulaştı” dedi.
 
Yıl boyunca 52 uçuş gerçekleştireceklerini anlatan Özkan, 20 bin Iraklı'nın Antalya'daki lüks otellerde tatil yapacağını bildirdi. Özkan, “Irak halkından Türkiye'de tatil yapmak için çok büyük talep var. Iraklılar, beş yıldızlı oteller dışında tatil yapmak istemiyor. Şirket olarak Antalya'daki otellerle anlaşma çalışmalarımızı devam ediyor” dedi.

ÇILGIN TÜRKLER IRAK'TA

Özkan, Irak'ın yeniden inşasında Türk iş adamlarının büyük katkısı olduğunu kaydetti. Irak'ta inşaat sektöründe işe başladıklarını, daha sonra reklam ve tanıtıma ağırlık verdiklerini anlatan Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü. 

“İş yaptığımız sırada, Türkiye'de özellikle Antalya'da tatil yapma ilgisi olduğunu farkına vardık. Hayalle başlayan girişimimiz gerçekleşiyor. Irak'ın tüm bölgelerinden Antalya'ya turist gelecek. Bağdat, Süleymaniye, Musul, Kerkük, Zaho ve Dahok'tan Iraklılar Erbil'e gelecek, buradan da Antalya'ya tatile gönderilecek. Türk iş adamları Irak'ın yeniden yapılanmasında ve inşasında önemli görevler üstlendi. Çılgın Türkler savaşın ortasında iş yapıyor ve onlar için her hangi bir sıkıntı bulunmuyor.”

A.A.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2007 Cuma 11:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?