22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

20 kişilik grup otel bastı!

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç turizm merkezinde bir otel 20 kişilik grup tarafından basıldı. Otel önünde parselleri olduklarını iddia eden grup, iş makineleri ve kepçelerle otelin kıyı kesiminde bulunan bar, restoran ve kafeteryaları yerle bir etti.

Manavgat'ın Kızılağaç mevkiinde faaliyet gösteren Majesty Palm Beach Otel'i bir grup bastı. Sabah saatlerinde otelin plajına gelen 20 kişi oldukları sanılan grup güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirerek iş makineleri ve kepçelerle oteli plaja bağlayan köprüyü, kıyıda otele ait bar, restoran, tuvalet ve soyunma kabinlerini yıktı.

Oteli basan grup, otel önünde parselleri olduklarını iddia ederek kira parası verilmediği için turistlerin gözü önünde iş makineleri ve kepçelerle otelin plajını yerle bir etti. 7 Eylül sabahı ilk baskını gerçekleştiren grup sabah 09.00 gibi otel plajına kepçeyle gelerek oteli plaja bağlayan köprüyü kumlarla kapladı. Turistlerin gözü önünde gerçekleşen olayda grup, kepçeyle köprüyü kullanılamaz hale getir

di. Aynı grup 20 Eylül gece saat 04.00'de iş makineleri ve kepçelerle kıyıda otele ait bar, restoran, tuvalet ve soyunma kabinlerini yıktı. Otelin barı, restorantı ve köprüyü tekrar onarması üzerine aynı grup dün gece 23.00 sıralarında tekrar yıkım için iş makineleri ve traktörlerle otel plajına yöneldi. Durumun jandarmaya haber verilmesiyle yıkımın önüne geçilirken, bu duruma otel yönetimi isyan etti.

Otelin Genel Müdürü Şinasi Gürocak, otele gelen 15 kişilik grubun güvenlik görevlilerini etkisiz duruma getirerek traktör ve iş makineleriyle oteli bastıklarını söyledi. Gürocak, otelin kıyı kısmındaki bölümde 329 parselde hak iddia eden bir aileye önceki yıllarda kira ödendiğini, ancak daha sonra buranın Hazine'ye ait olduğunun tescil edildiğini söyledi.

Kiranın bundan sonra Hazine'ye ödeneceğini ve bu nedenle aileye yapılan ödemelerden vazgeçildiğini belirten Gürocak, şöyle konuştu: "Hazine'ye ait olduğunun tescil edilmesi üzerine otel olarak aile yetkilileri ile görüştük, tapusunun örneğini gösterdik ve kirayı hazineye ödeyeceğimizi söyledik. Bunun üzerine önce 7 Eylül'de turistlerin gözü önünde olmak üzere üçüncü kez otelimizi bastılar. Jandarmaya ifademizi verdik. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk." Gürocak, ayrıca grubun muhataplarının kendileri değil mal müdürlüğü olduğunu da belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bir hak talepleri varsa bu bizim sorunumuz değil, mal müdürlüğü ile aralarında olan sorundur. Olay yargıya intikal eder. Kim haklı çıkarsa bizde kiramızı oraya öderiz."

Otelin Genel Koordinatörü ve Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek de otele yapılan baskını Türk turizmine büyük bir darbe olarak nitelendirerek, "Bu işi kanuni yöntemlerle çözmek varken zorbalar, turistlerin yoğun olduğu bir yere akıllarınca baskın yapıyor. Olay, çok sayıda turistin gözü önünde meydana geldi ve en büyük zararı Türk turizmi gördü. Plajda yapılan yıkımdan dolayı da 200 bin Euro üzerinde zarar oluştu" dedi.

Olayla ilgili jandarma ekiplerince gözaltına alınan 5 kişinin, ifadelerine başvurulduktan sonra serbest bırakıldıkları, gurubu yönlendiren ve arama emri çıkarılan H.Y. adlı vatandaşında jandarmaya giderek ifade verdiği ve daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Otelin savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 11:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?