21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

20 yıldır Kemer'e gelen çifte plaket

Tatil için 20 yıldır Antalya'nın en gözde mekanlarından olan Kemer'e gelen Avusturyalı çifte plaket verildi. Avusturyalı Haidinger çifti, kendilerini Türk gibi hissettiklerini söyledi. 

1986 yılında bu yana tatilini her yıl Kemer'de geçiren Avusturyalı Otto ve Gerda Haidinger çiftine 20'inci yıl anısına Gül Otel'de, yemek verildi. Avusturyalı çiftin 20 yıl boycunca tatil için Kemer'i tercih etmelerinden onur duyduğunu belirten Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, “Evet. Tam 20 yıl, dile kolay. Onlar Avusturyalı ama tam bir Türk gibi davranıyorlar. Avusturya'da gönüllü elçiliğimizi yapıyorlar. Haidinger çiftine teşekkür ediyorum” dedi. 

Kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirten Haidinger çifti, eskiden Kemer'in daha sakin bir yer olduğunu, şimdi ise her yerin turist ev otelle dolduğunu söyledi. Eskiten Kemer'i daha daha romantik bulduklarını kaydeden Avusturyalı çift, “Eski Kemer bizi adeta büyülüyordu. Şimdi Kemer'de zamanla her yer turistik oldu. Büyük oteller yapıldı. Şimdi de güzel ama eskiden bir başka güzeldi. Kemer, denize bu kadar yakın dağları, mükemmel doğası ve deniziyle bizi adeta büyülüyor. Yunanistan'a da gittik. Orada da zaman zaman tatil yapma şansımız oldu ama buradaki insanlık ilişkilerini orada göremedik. Burası bizim yuvamız ve Kendimizi tam bir Türk gibi hissediyoruz. Ülkemizde Türkiye'yi, Kemer'i anlata anlata bitiremiyoruz. Bu gece için herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum” diye konuştular. Konuşmaların ardından Avusturyalı Haidinger çiftine 20'inci yıl anısına plaketler takdim edildi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 13:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?