22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

2010’nun ilk nakilleri gerçekleşti

2010’NUN İLK KARACİĞER NAKİLLERİ GERÇEKLEŞTİ

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde yılın ilk karaciğer nakilleri gerçekleştirildi.

Karaciğer yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gören 36 yaşındaki Murat Karataş’a yengesi Nimet Karataş’ın (45) karaciğeri nakil edildi. Başka bir kentten gelen E. K. adlı donörden alınan karaciğer de Gül Kaçar’a (40) başarılı bir operasyonla nakil edildi.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Alihan Gürkan ile Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi yılın ilk karaciğer nakillerini yaptılar. Organları bağışlanan bir donörün karaciğerini Gül Kaçar’a naklettikleri bilgisini veren Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, “Gül Kaçar’ın ameliyatında ihtiyaç olmadığı için kan kullanmadık. Kan kullanmadan bu ameliyatı yapmak nadir bir uygulamadır. Genellikle karaciğer nakillerinde 3’den 40 üniteye kadar kan ihtiyacı olabilir. Ama bu vakada ihtiyaç olmadı” şeklinde konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Alihan Gürkan da canlı vericili karaciğer nakillerinin yapılmaya devam edeceğini söyledi. Yapılan operasyonla yeniden yaşama döndüğünü dile getiren Gül Kaçar, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi doktorlarına teşekkür etti. Yengesinden alınan karaciğerle yaşama dönen Murat Karataş (36) ise çok mutlu olduğunu söyledi. Ameliyat için çok beklediğini söyleyen Karataş, “Ailemizden bir tek yengemin kan grubu bana uydu. Yeniden yaşama döndüm çok mutluyum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 13:19:03
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 13:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?