1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

2024 belediye başkanı Antalya'da

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Belediye Başkanları Bilgilendirme toplantısı Antalya'da yapıldı.


Antalya'nın Serik İlçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, Mahalli İdareler Genel Müdürü Ercan Topaca ile aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da bulunduğu 2024 belediye başkanı katıldı.


BAYDEMİR BAKAN'IN YANINA GİDEREK TOKALAŞTI
Toplantı salonuna alkışlar eşliğinde gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bazı büyükşehir belediye başkanlarının ellerini sıkarak yerine oturdu. Bu sırada Bakanın tokalaşmadan oturduğu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir de Bakan Atalay'ın yanına giderek 'Hoşgeldiniz' deyip tokalaştı.

Baydemir, CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın arasına oturarak sohbet etti. Sohbet sırasında Başkan Akaydın, kendi ayakkabısı üzerinde
bulunan tozları göstererek Baydemir'e "Dün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile birlikte birçok yere gittik. O nedenle ayakkabılar kirli" şeklinde konuşması başkanlar arasında tebessümle karşılandı. Başkan Akaydın ardından yine Baydemir'e, "Yine bir araya geldik. Çok medyatik oluyoruz bu şekilde" dedi.


Toplantı salonunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ile karşılaşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "Umarım yeni görevinizde başarılı olursunuz" temennisinde bulundu. Topbaş'ın 'Alıştınız mı?' sorusuna Başkan Akaydın, "Alışmaya çalışıyoruz" cevabını verdi.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Belediyelerimizin daha çağdaş ve hızlı hizmet üretmesi için eğitim projelerine ihtiyaç var. Bu nedenle eğitim projelerini çok önemsiyoruz" dedi. Bu konuda İçişleri Bakanlığı ile birlikteliğin çok önemli olduğunu anlatan Topbaş, şunları söyledi. "Biz duyguları bir olan insanlarız. Duygularımız halkımızın yaşam kalitesini yükseltilmesidir. Türkiye'deki kentler modern yaşamın tüm
renklerini içerisinde barındırmaktadır."

İha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 12:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?