15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

2300 metrede 'dereler' için çaldılar

2 BİN 300 METREDE 'DERELER' İÇİN ÇALDILAR

Kumluca ilçesindeki Dibek Yaylası, ilginç bir etkinliğe sahne oldu. Kendilerine 'Son Irmak Doğa Orkestrası' adını veren müzik grubu, 2 bin 300 metre yükseklikteki Dibek Yaylası'nda, Türkiye'nin hidroelektrik (HES) tehdidi altındaki bütün derelerin özgürce akması için klasik müzik konseri verdi.

Kumluca'nın Karacaören köyünde bu yıl altıncısı düzenlenen Karacaören Doğa ve Kültür Festivali'ne katılan Son Irmak Doğa Orkestrası, HES tehdidi altındaki Alakır Nehri'nin yaşaması için mücadele yürüten bölge halkına destek vermek amacıyla bir konser verdi. Son Irmak Doğa Orkestrası grubunun üyeleri, 2 bin 300 metre yükseklikteki Dibek Yaylası'na çıkabilmek için müzik aletlerini ellerinde taşıdı. Saatler süren yolculuktan sonra yaylaya ulaşan grup yanlarında getirdikleri 'Nehirler Özgür Akacak' yazılı pankartı açarak Anadolu'nun HES tehdidi altındaki tüm nehirleri için çaldılar.

Sanat ve Doğa Derneği bünyesinde kurulan Son Irmak Doğa Orkestrası'nın önümüzdeki günlerde Tunceli ve Rize'de de nehirlerin özgür akması için konser vereceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 11:38:00
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 12:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?