21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

25 yıllık inatla doktor oldu

Antalya'da yaşayan Erdem Eroğlu, 17 yaşında girdiği tıp fakültesinden 42 yaşında mezun oldu.

Çeşitli nedenlerle ayrıldığı üniversiteye 3 kez aftan yararlanarak bir kez de mahkeme kararıyla dönen Eroğlu, 25 yıllık öğrencilik hayatı boyunca 4 rektör, 15'e yakın fakülte dekanı gördü. Kendini 'profesyonel' olarak tanımlayan Eroğlu, bir ay sonra beyaz önlüğü giyerek görevine başlayacak.

Antalya'da yaşayan 42 yaşındaki Erdem Eroğlu, 1986 yılında girdiği üniversite sınavının ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Üniversitenin ilk yılında sınıfta kalan Erdem Eroğlu, bir yıl sonra tekrar sınava girip bu kez Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleşmeye hak kazandı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi üçüncü sınıfta devamsızlık nedeniyle kaydı silinen Erdem Eroğlu, 1991 yılında Avusturya'nın Viyana Üniversitesi'ne yatay geçiş yaptı. Ancak Eroğlu, ekonomik sorunları nedeniyle iki yıl devam ettiği Viyana Üniversitesi'ni de bırakmak zorunda kaldı.

MAHKEME KARARI İLE OKULUNA DÖNDÜ

1996 yılında çıkan öğrenci affından yararlanan Erdem Eroğlu, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaydını tekrar yaptırmasına rağmen başarısızlık nedeniyle yine okuldan atıldı. 2000 yılında öğrenci affından yararlanarak bir kez daha fakülteye kaydını yaptıran Eroğlu'nun kaydı bir yıl sonra başarısız olduğu gerekçesiyle bir kez daha silindi. Okuldan haksız yere atıldığını öne süren Eroğlu, dava açtı. Yerel mahkeme Eroğlu'nu haksız bulunca Danıştay'a itiraz etti ve 44 ay süren hukuk sürecinin ardından mahkeme kararıyla okuluna geri döndü.

ÇOCUK PSİKİYATRİSTİ OLMAYI HEDEFLİYOR

2005 yılında dördüncü sınıftan tıp fakültesine devam etmeye başlayan Eroğlu, geçtiğimiz yıl intörn doktor olmasının ardından 4 yıldır nişanlı olduğu Beden Eğitimi Öğretmeni Berrin Eroğlu ile hayatını birleştirdi. Bir yıl intörn doktor olarak görev yapan Eroğlu, 17 yaşında girdiği tıp fakültesinden 25 yıl sonra mezun olmayı başardı. Mezun olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Eroğlu, uzmanlık sınavına girip çocuk psikiyatrisi olmayı hedeflediğini söyledi.

4 REKTÖR ÇOK SAYIDA DEKAN GÖRDÜ

Üniversite hayatı boyunca 4 rektör gören ve çok sayıda hocasını emekli eden Eroğlu,"Öğrencilik hayatımdan hiçbir zaman sıkılmadım. Bırakmayı düşündüğüm zamana aklıma geldi. Açıkçası yapacak başka bir işim yoktu. Ama azmettim bitirdim. Kendini öğrencilikten emekli olmuş gibi hissediyorum. Bunun dışında hiçbir işte çalışmadım. Derslere de elimden geldiğince devam ettim. Okulu bırakmayı hiçbir zaman düşünmedim. Bu kutsal mesleğe gecikmeli de olsa başlayacak olmanın sevincini yaşıyorum" diye konuştu.

HEM DOKTOR HEM BABA OLUYORUM

25 yıllık öğrencilik hayatının dışında sosyal hizmetlere bağlı sokakta çalışan çocukları hayata kazandırma adına gönüllü öğretmenlik yaptığını anlatan Eroğlu, "Ekim, ayında atamalar yapılacak. Onu bekliyorum. Çok mutluyum. Fakülteyi bitirebildiğim için insanlara bir hizmet edebileceğim için mutluyum. Sürekli ailem destek oldu. Eşim çok büyük destek oldu. İki gün önce eşim çok güzel bir haber verdi. 4 ay sonra inşallah baba olacağım. Hem baba olacağım hem de mesleğime başlayacağım için çok sevinçliyim" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2011 Salı 11:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?