8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

267 işyerinde hekim bulunmuyor

Yasaya göre 50 üzerinde işçi çalıştıran iş yerlerinde 'iş yeri hekimi' bulundurulması zorunluluğuna rağmen Antalya'da tamamına yakını otel olan 267 iş yerinde hekim bulunmuyor.

TTB Antalya Tabib Odası Genel Sekreteri Dr. Nimet Altın, yasaya göre hekimin her işçiye ayda 15 dakika ayırması gerektiğini söyledi. Nimet Altın, Oda olarak portör muayenesi, bir takım aşılamalar, rutin periyodik muayeneler ve kayıtları denetleme yetkileri olduğunu belirterek "Ancak otellerin denetleme yetkisi Çalışma Bölge Müdürlüğü ya da bizde değil. Sadece sadece Turizm Bakanlığı'nda" dedi. İş yeri hekimi bulundurmayan iş yerleri ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunabileceklerini de anlatan Altın, "Ancak biz iyi niyetli davranmaya çalışıyoruz. Uyarı yazılarını gönderdik ve geri dönüşümü bekliyoruz" diye konuştu.

İŞYERİ HEKİMLİĞİNDE KARIŞIKLIK VAR

İş yeri hekimliği konusunda bir karışıklığın yaşandığına da dikkat çeken Altın, şunları söyledi: "Çalışma Bakanlığı 2003'de iş yeri sağlık birimleri ve iş yeri hekimlerinin görevleri ve çalışma usul ve esasları hakkında yönetmeliği yayımlayarak bu yetkiyi TTB'den almıştı. Danıştay'a açılan dava sonucu bu haklar yeniden TTB'ye verildi. Ancak özel ve kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hekimlerin ikinci etkinlik olarak iş yeri hekimliği yapmak istemeleri durumunda onaylama yetkisinin Çalışma Bakanlığı'nda olduğu belirtildi. Böylece Çalışma Bölge Müdürlüğü onay vermeye başladı. Bu da karışıklığa neden oldu."

Antalya Tabib Odası'nın haberi olmadan bazı hekimlerin iş yeri hekimliği için onay aldığını da belirten Altın, "Oysa bizim oda olarak bazı kriterlerimiz var. Bunlara uyulup uyulmadığını bilmiyoruz. Mesela bazı hekimler iki ayrı iş yerinde çalışıyor. Bunları denetleyemiyoruz" diye konuştu. Bazı hekimlerin Antalya Çalışma Bölge Müdürlüğü'nden onay aldığını ve kendilerine bildirmediklerini de belirten Nimet Altın, böylelikle iş yeri hekimliği denetlenmesinin zorlaştığına dikkat çekti.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 12:08:37
Güncelleme :15 Ekim 2007 Pazartesi 12:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?