1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

27 kahvehaneye kütüphane

Kepez Belediyesi, 100 temel eserden oluşan kitap setiyle 27 kahvehanede kütüphane köşesi oluşturuyor. Başkan Tütüncü'nün katılımıyla ilk kütüphane, Yükseliş Mahallesi'nde Göreme Kıraathanesi'nde hizmete girdi.

Kepez Belediyesi, kütüphane projesiyle kıraathaneleri, geleneksel kültürümüzdeki gerçek kimliğine kavuşturuyor. Kahvehaneler kitap okunan yerler haline geliyor. Kepez Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tavsiye ettiği 100 temel eserden oluşan kitap setiyle ilk etapta ilçedeki 27 kahvehanede kütüphane köşesi kuruyor. "Kahvehaneler kıraathanelere dönüştürülüyor" sloganıyla Türkiye'ye örnek olacak bir kütüphane projesiyle, kahvehanelerin kıraathaneye dönüştürülmesi amaçlanıyor.Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Kahveciler Odası ve Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Büfeciler Federasyonu Genel Başkanı Murat Ağaoğlu ve Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya'nın katılımıyla ilk kütüphanenin açılışı Yükseliş Mahallesi'ndeki Göreme Kıraathanesi'nde gerçekleştirildi.

Burada bir konuşma yapan Başkan Hakan Tütüncü, seçim kampanyası döneminde kültür ve sanata destek olma ve bu alanda çalışma yapma sözü verdiğini hatırlatarak "Belediyelerin, kültüre ve sanata olan katkılarının çok önemli bir yer tuttuğunu, kültür ve sanat noktasında ileriye gitme adına belediyelerin yapması gereken çok önemli işleri olduğunu iyi bilmekteyiz. Bu kapsamda bugün yeni bir uygulamayı başlatıyoruz" dedi.

Kütüphane projesiyle kıraathanelerin gerçek anlamıyla hayat bulacağını belirten Tütüncü, sözlerine şöyle devam etti: "Biliyorsunuz biz de kıraathane, kağıt ve benzeri oyunların oynandığı, çayın içildiği, sohbetlerin edildiği yerler olarak biliniyor. Çoğu kıraathane de gazete bulmakta zorluk çekersiniz. Kıraathane, kelime olarak okuma evi anlamına gelir. Eski kültürümüzde kıraathane, kahvelerin, çayların içildiği, bunlarla birlikte gazetelerin, kitapların okunduğu, bulunduğu yerdi. Ama günümüzde kıraathaneler, bu anlamından uzaklaştırıldı. Kıraathaneler, günümüzde okeyin, kağıt oyunlarının oynandığı, çay içilip sohbet edilen yerler haline geldi. Bu projeyle kahvehaneleri kıraathaneye dönüştürelim istiyoruz."

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tavsiye ettiği 100 temel eserden oluşan kitap setiyle ilçedeki 27 kahvehanede kitap okuma köşesi oluşturacaklarını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilk kitaplığın açılışını yaparak, kahvehaneler kıraathaneye dönüşüyor kampanyasını başlattıklarını söyledi. Kitap bağışlarıyla kıraathanelerde oluşturdukları okuma köşesinin bilgi açısından çok daha zengin yerler haline geleceğini anlatan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kitaplardan birer damla almış olsak kültür ve sanatla olan ilişkimizi artacak, hayata olan bakışımız değişecektir. Bu çalışmamızın diğer belediyelere de örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. Bu çalışmalarımızı geliştirmek hedefimiz olacaktır."

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Kahveciler Odası ve Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Büfeciler Federasyonu Genel Başkanı Murat Ağaoğlu ile birlikte 100 temel eserden oluşan kitap setini kitaplığa yerleştirdi. Daha sonra kütüphanenin açılışı yapıldı. Tütüncü, açılışta Ahmet Muhip Dıranas'ın "Fahriye Abla" adlı şiirini de okudu. Göreme Kıraathanesi'nde bir süre vatandaşlarla sohbet eden Tütüncü, Mithat Paşa Caddesi üzerinde bulunan işyerlerini de ziyaret etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 17:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?