15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

2B’de sona yaklaşılıyor

2B’DE SONA YAKLAŞILIYOR

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin hak sahiplerine satışıyla ilgili hükümetin hazırladığı kanun değişikliği çalışmasının, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’ne gönderilme aşamasına geldiğini söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Barış Mahallesi’ne yaptığı ziyarette vatandaşlara 2B sıkıntısının çözümüne yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hükümetin, 2B probleminin çözümünde samimi olduğunun altını çizen Başkan Tütüncü, sorunun çözümü için 2005'te bir anayasa değişikliği yapıldığını belirterek, “Dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer, yasayı Meclise iade etti. Ana muhalefet partisi de, hükümetin bu yasa değişikliğini yeniden TBMM'den geçirmesi halinde konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini açıklamıştı. Bu durumda hükümet de, sorunun çözümsüzlüğe girmemesi için 2B sorununun çözümünü askıya almıştı” dedi. Hükümetin, Anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulmadan bu sorunun çözümü için 15 Ocak 2009'da bir kanun çıkardığını kaydeden Başkan Tütüncü, kanunun, 2B arazilerinin kimler tarafından kullanıldığının, büyüklüğünün ne kadar olduğunun tespitinin yapılması amacıyla çıkarıldığını bildirdi.

Kanun kapsamında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2B arazileriyle ilgili hak sahiplerini belirlemek için yaptığı çalışmayı tamamladığının bilgisini veren Başkan Tütüncü, Maliye Bakanlığı’nın da orman vasfını kaybetmiş Hazine arazilerinin hak sahiplerine satışını devrini sağlayacak olan kanun değişikliği teklifini tamamladığını ifade etti. Önümüzdeki günlerde yasa teklifinin, TBMM’ye gönderilmesinin beklendiğini dile getiren Başkan Hakan Tütüncü, 2B probleminin çözümüyle ilgili yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi. Başkan Tütüncü, “Konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlarla konuyu birçok defa görüştüm. 7 Ağustos’ta Antalya gelecek olan Başbakanımıza, 2B sıkıntısıyla ilgili vatandaşlarımızın isteklerini tekrar ileteceğiz. Partimin Antalya milletvekilleriyle, parti teşkilatımla bu probleminin çözümü için büyük gayret gösteriyoruz. Tabii ki bu süreçte muhalefet partilerinin engellemeleri, problemin çözümünü güçleştirecektir. İnanıyorum ki iktidarıyla muhalefetiyle birlik olup Antalya’mızın en önemli sorunu olan 2B sorununu çözelim istiyoruz'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 14:55:02
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 17:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?