21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

3. Mesleki Eğitim Kursları başlıyor

Kepez Belediyesi, iş garantili mesleki eğitim kurslarının 3. tarım ve kesme çiçek sektörüne yönelik açıyor. Başkan Öner, bu kursun, hem sektörün ara eleman ihtiyacını karşılayacağını hem de işsizlik sorunun çözümüne katkı sağlayacağını söyledi.

Kepez Belediyesi, bölgedeki işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlaması ve sektörlerin yetişmiş ara eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla başlattığı mesleki eğitim kurslarının 3.sünü açıyor. Otomotiv ve turizm sektörünün ardından iş garantili 3. mesleki eğitim kursu, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya Ticaret Borsası ve Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği işbirliği ile tarım ve kesme çiçek sektörüne yönelik açılıyor. İlgili kurumlara arasında 2006 yılında yapılan protokolle Altınova’da Tarımsal Uygulamalı Eğitim Merkezi (TUEM) kurulması kararlaştırıldı. Bu amaçla Kepez Belediyesi, Altınova’daki kurs merkezi binasını projeye tahsis etti. Mesleki eğitim kursuna başvuralar, önümüzdeki aylarda başlaması bekleniliyor.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Kaplan, Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, TUEM binasında incelemelerde bulundu.
Başkan Öner, devlet, meslek örgütü, özel sektör işbirliği ile istihdam sorununun çözümüne yönelik bir projeyi daha başlattıklarını söyledi. Öner, işsizlik sorununun çözümüne katkı ve özel sektörün yetişmiş ara eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla daha önce otomotiv ve turizm sektörlerine yönelik açtıkları iş garantili mesleki eğitim kurslarının 3. tarım ve kesme çiçek sektörüne yönelik açacaklarını ifade etti. Öner, “Bu mesleki eğitim kursu, kesme çiçek ve tarım sektörünün, yetişmiş ara elaman ihtiyacını karşılayacak ve istihdama katkı sağlayacaktır. Projeye destek verenlere teşekkür ederim.” dedi.

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Kaplan da, “İşsizlik ve sektörlerin ara elaman ihtiyacı ülkemizin önemli sıkıntılarının başında geliyor. Açacağımız mesleki eğitim kursu, bu sıkıntının giderilmesine yardımcı olacağına inanıyorum. Kepez Belediye Başkanımız Sayın Erdal Öner, projenin hayata geçmesi için olanaklarını seferber etti. Kendisine teşekkür ediyorum. Tarım ve kesme çiçek sektörünün rahatlaması için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ise “ Proje için Kepez Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Bu proje ile bize balık tutmayı öğretiyorlar. Tarımsal Uygulamalı Eğitim Merkezi projesi, sektörün alt yapısında yaşanan sorunların çözümünü büyük katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 16:18:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?