21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

3. sayfa haberinden Vicdan doğdu

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali adaylarından "Vicdan" filminin yönetmeni Erden Kıral ile oyuncular Murat Han, Nurgül Yeşilçay, Nazan Kesal, Tülin Özen, senarist Raşit Çelikezer ve görüntü yönetmeni Zekeriya Kurtuluş, sinemaseverlerle bir araya geldi.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile Antalya Kültür Sanat Vakfı'nca (AKSAV) düzenlenen 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali, bir yarışma ekibini daha ağırladı.

Altın Portakal adaylarından "Vicdan" filminin yönetmeni Erden Kıral ile oyuncular Murat Han, Nurgül Yeşilçay, Nazan Kesal, Tülin Özen, senarist Raşit Çelikezer ve görüntü yönetmeni Zekeriya Kurtuluş, festival kafede filmle ilgili soruları cevapladı.

Hikayeyi bir üçüncü sayfa haberinden aldığını belirten yönetmen Erden Kıral, "Habere konu olan kiremit fabrikası işçisi Hasan Özkılıç'la da cezaevine gidip tanıştım. Fazla konuşma taraftarı değildi ama ben onun halet-i ruhiyesini aldım o görüşmede" dedi.

Daha önce yapılmamış türde bir film yapmayı amaçladığını ifade eden Kıral, "Amacım biraz da İzmir gibi bir büyük şehirde yaşayan alt sınıftan insanların yabancılaşmasını vermekti. Çünkü onların yabancılaşması çok daha korkunç. Ve bu koşulların değişmesi için her şeyin ötesinde vicdani bir çaba gerekiyor. Bunu anlatırken de insanları rahatsız etmek gerekti. Böyle bir filmi kibarca yapamazsınız. Seven olur, sevmeyen olur ama tartışılır. Yıllar önce Hakkari'de Bir Mevsim'i çektiğimde sinema yazarları 'hiçbir filme benzemeyen bir film' demişti. Şimdi 2008 yılında da hiçbir filme benzemeyen bir film yapmaya çalıştım" diye konuştu.

Film oyuncularından Nurgül Yeşilçay daha önce hiç kötü bir insanı oynamadığını belirtirken, Tülin Özen, "Senaryoyu okuduğumda neyi niye yaptığını asla anlayamadığım için beni cezp etti" dedi.

Murat Han ise rolünü, "Çok az diyaloğu olan ve bu yönüyle de benim için kendi oyunculuğuma meydan okuma fırsatı veren bir çalışmaydı" diye tanımladı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 22:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?