16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

3 canın bedeli 5 yıl hapis!

3 ÖLÜMLÜ KAZAYA, 5 YIL HAPİS CEZASI

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, geçen yıl üç kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili yargılanan sürücü, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gazipaşa'ya bağlı Karatepe köyünde, 20 Kasım 2009 da 3 kişinin ölümü, 6 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazayla ilgili dava karara bağlandı.

Davanın ilk duruşması, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, tutuklu bulunan yolcu midibüsünün sürücüsü İbrahim Torun ve avukatı katıldı.

Kazada ölen Ali Çalık, Alaaddin Yıldız ile İsmet Yıldız'ın yakınları da katıldı. Ölenlerin yakınları, İbrahim Torun'dan davacı olmadıklarını bildirdi. Adli Tıp'tan gelen raporda, "Kazaya karışan aracın

zamanında bakımı yapılmadığı ve gerekli nizamlara da uygun olmadığı" belirtildi. Mahkeme heyetinde görevli savcı, şoförün 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mahkemenin yaptığı değerlendirmeler neticesinde, İbrahim Torun, mahkemedeki iyi hali de göz önüne alınarak kazayla 3 kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İbrahim Torun'un avukatı, cezanın en fazla 2 yıl olmasını beklediklerini belirterek, dosyayı temyiz edeceklerini bildirdi. Beş yıl hapis cezasına çarptırılan İbrahim Torun da jandarma tarafından Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

KAZANIN OLUŞU

Kaza, Gazipaşa'ya bağlı Karatepe köyünde, 20 Kasım 2009 da meydana geldi. Trafik kazasında 3 kişi ölmüş, 6 kişi de yaralanmıştı. İbrahim Torun (42) yönetimindeki 07 UJ 673 plakalı yolcu midibüsü, Şahinler köyünde ilçe merkezine doğru seyir halindeyken freninin boşalması sonucu dağa çarparak yan yatmıştı. Kazada Ali Çalık (57), Alaaddin Yıldız (50) ve İsmet Yıldız (47) hayatını kaybetti. Şahinler Köyü Muhtarı Ali İhsan Karateke (38), Nevzat Çomruk (60), Fatma Özçelik (45), Celil Dere (30), Nazmiye Mıdış

(14) ve Mustafa Karateke (32) de yaralanmışlardı. Midibüsün sürücüsü İbrahim Torun da kaza sonrası tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

3 ÖLÜMLÜ KAZAYA, 5 YIL HAPİS CEZASI
3 ÖLÜMLÜ KAZAYA, 5 YIL HAPİS CEZASI
3 ÖLÜMLÜ KAZAYA, 5 YIL HAPİS CEZASI
3 ÖLÜMLÜ KAZAYA, 5 YIL HAPİS CEZASI
3 ÖLÜMLÜ KAZAYA, 5 YIL HAPİS CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 10:15:03
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 11:36:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?