1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

3 hastane teşhis koyamadı

Antalya'da 3 ayrı hastanede 'Alzheimer' hastalığı tanısı konan hasta İstanbul'dan beyin tümör tanısıyla gönderildiği Antalya'da yoğun bakıma kaldırıldı. Hastalığın tanısında ihmali bulunduğunu iddia eden hasta yakınları, aynı hastanede çalışan akrabalarının işten atılacağı düşüncesiyle açıklama yapmaktan çekindi.


Antalya'da geçtiğimiz üç sene içerisinde 3 ayrı hastanede tedavi gören Ayşe Gürler(57), İstanbul'da yakının yanındayken, bir anda bayılıp yere düştü. Acil olarak hastaneye kaldırılan Gürler, daha sonra Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tetiklerde yaşlı kadının yıllardır beyninde tümör olduğu tespit edildi. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameliyat olmasının riskli olması nedeniyle geçmişteki tedavilerini yapan Antalya'ya hava ambulansıyla nakli gerçekleşti.

Saat 13.15 sıralarında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Gürler, daha sonra Atatürk Devlet Hastanesi'ne nakledildi. Burada Antalya'da bulunan akrabaları tarafından karşılanan Gürler, Acil Servis Yoğun Bakım Ünitesi'ne konuldu. Hastane önünde üzgün ve ağlayarak bekleyen yakınları, akrabalarının 3 yıldır Antalya'nın 3 değişik hastanesinde tedavi gördüğünü ancak, beyninde tümör yerine Alzheimer tanısı konduğunu söyledi.
Halası olduğunu söyleyen akrabası, "Antalya'da erken bunama dediler. Ama olay beynindeymiş. İstanbul'da orada beyninde tümör var dediler. Ameliyat olursa masada kalır diyorlar" şeklinde konuştu.
Gürler'in iki yakınının Atatürk Devlet Hastanesi'nde çalışmasından dolayı, akrabaları açıklama yapmaktan çekindi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 21:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?