1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

300 bilim adamına görkemli karşılama

55 ülkeden 300'e yakın bilim adamı, Side Belediyesi tarafından folklor ekibi ile karşılandı.

Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 4 gün sürecek 10. Orthopteroloji Kongresine katılan dünyanın 55 ülkesinden 300 bilim adamı Side Belediyesi ev sahipliğinde Apollon Tapınağı ve Basilika bölgesinde düzenlenen yemek, kokteyl ve müzik dinletisinde bir araya geldi.

300 bilim adamı Side Antik tiyatrosu önünde folklor ekibi tarafından karşılandı. Folklor ekibiyle birlikte davul zurna eşliğinde Side'de yürüyen bilim insanları, ilk kez geldikleri Side'ye hayran kaldı.

Side Apollon Tapınağı'nda verilen kokteyle Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar ve organizasyona başkanlık eden Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Battal Çıplak'ta katıldı.

Kokteyl sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Battal Çıplak, Orthopteroloji Kongrelerinin 4 yılda bir düzenlendiğini hatırlatarak, Antalya'da gerçekleştirilen kongrede, çevre sorunlarının tartışıldığını söyledi.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar'a böyle bir davet verdiği için teşekkür eden Prof. Çıplak; Konferansta küresel ısınma ve küresel ısınmanın canlılar üzerinde etkisi, biyocoğrafya ve türleşme, zararlı mücadelesi dediğimiz tarımsal ilaçlarla mücadele konularının işlendiğini belirterek biyolojik çeşitlilik ve biyolojik çeşitliliğin geleceği konusunda da oturumların olduğunu söyledi.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar ise, kendilerine böyle bir teklif geldiği zaman hiç düşünmeden kabul ettiklerini belirterek; "Böylesine önemli bir organizasyon kapsamında birkaç saatliğine de olsa Side'mizin güzelliklerini onlara tanıtmak bizim için çok önemlidir" dedi.

Kokteylin ardından çeşitli kişi ve kuruluşlara yardımlarından dolayı plaketler verildi. Kokteyl Ateş şovu ve folklor oyunları gösterisi ile sona erdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 19:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?