1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

33 yıl sonra erkek oldu

33 yıl kadın olarak yaşamını sürdürdükten sonra 1 yıl boyunca bir dizi ameliyat olan, psikolojik destek gören ve hormon tedavisi olan 12 yıllık beden eğitimi öğretmeni İlhan Yalçın, cinsiyet değiştirerek erkekliği seçti.

Cinsel tercihi ile ilgili olarak öğrencilerinin ve yakınlarının büyük desteğini gördüğünü belirten Yalçın, "Ben kendimi çok şanslı görüyorum çünkü sevenlerim hep yanımda oldu. Zaten 33 yıl boyunca kendimi hep erkek olarak hissettim" dedi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ömer Özkan tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile penis takılan İlhan Yalçın, çok mutlu olduğunu söyledi.

Çocukluktan bu yana hep erkeksi duygular taşıdığını anlatan öğretmen, şunları söyledi:

"Kadın olarak yaşadığım süre içinde hiç erkek arkadaşım olmadı. Böyle bir ilişki yaşamadım çünkü kendimi hep erkek olarak hissediyordum. Ameliyata karar verme sürecinde en büyük desteği ise ailem ve öğrenciler verdi. Hastaneden çıkar çıkmaz mesleğime geri döneceğim."

"HEP ERKEK GİYSİLERİ İLE DOLAŞTIM"

Ameliyat olmadan önce 33 yıl boyunca hep erkek giysileri ile dolaştığını, kendini erkek gibi hissettiği anlatan İlhan Yalçın, ameliyata karar verdikten sonra 2 yıl boyunca psikolojik grup terapisi gördüğünü söyledi.

Yalçın, "Doktorlarım bu süre sonunda psikolojik olarak erkekliğe hazır olduğumu bir rapor ile belirttiler. Daha sonra ise mahkeme başvurarak ameliyat için gerekli zemini oluşturdum. 1 yıl içinde göğüslerim, rahimim, yumurtalıklarım alındı. Bu süre içinde hormon tedavisi de gördüm. Son aşama olarak penis takıldı. Ancak ereksiyon sağlanması için 3-4 ay sonra protez takılacak. Yani birkaç ameliyat daha olacağım ama mutluyum" diye konuştu.

İlhan Yalçın'a koldan alınan parçadan penis yapıldığını ifade eden Doç. Dr. Ömer Özkan ise hastasının sağlık durumunun iyi olduğunu, birkaç gün sonra tabucu edileceğini söyledi. Yalçın'ı 3 ay sonra yeni bir ameliyata alacaklarını belirten Doç. Dr. Özkan, protez takacaklarını söyledi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde daha önce 3 hastaya penis takıldığını söyleyen Doç. Dr. Özkan, bu tip hastalarda psikiyatri ve mahkeme raporlarına dikkat ettiklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 17:53:13
Güncelleme :13 Nisan 2009 Pazartesi 18:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?