1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

330 turiste şok!

Antalya'da 330 turistin kaldığı 3 yıldızlı otelin alacak verecek nedeniyle mahkeme kararıyla yıkılmak üzere boşaltıldı. Otelde kalan çoğunluğu Rus turistler ise başka otellere gitmek üzere valizlerini toplayarak otelden ayrıldı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesine bağlı turistik mahallesi Beldibi'nde 3 yıldızlı Club Villa Diana Otel'i, alacak verecek nedeniyle çıkartılan mahkeme kararıyla yıkılmak üzere boşaltıldı. Tatil için geldikleri otelde yıkım çilesi ile karşılaşan çoğunluğu Rus turistlerin oluşturduğu tatilciler, oteli boşaltmak zorunda kaldı.

Sahilde ve havuzda güneşlenen turistler, otel yöneticilerinin çağrısı ile odalarını çıkıp eşyalarını topladı. Kısa süre içerisinde valizlerini hazırlayan turistler tur operatörleri tarafından başka otellere taşındı.

Otelde turistlerin bulunduğu sırada yıkımın yapılmasına tepki gösteren esnaf, "Bu yıkım can çekişen turizmi olumsuz etkileyecek. Taraflar anlaşarak yıkımı sezon sonuna bırakabilirdi. Zaten, yabancı basın bizi baltalamak için bahane arıyor. Bu olay onlar için büyük bir fırsat oldu" diye konuştular.

Turistler ise sabah uyandıklarında polis ve buldozerler ile karşılaştıklarını söyleyerek, "Bizim için normal başlayan tatil günü adeta bir kabusa döndü. Bize oteli boşaltmamızı söylediler. Neden oteli boşalttığımız konusunda bir açıklamada bulunmuyorlar. Tatilimiz işkenceye dönüştü" dediler. Otelin tamamen boşaltılmasının ardından yıkımın başlayacağı öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 18:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?