1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

36 işçinin işine son verildi

Korkuteli Belediyesi'nin, çevre ve temizlik işlerini daha önce yapan Açıkel firması ile sözleşme yenilememesi nedeniyle şirkete bağlı çalışmakta olan 36 işçinin işine son verildi.

Belediye Başkanı Hasan Gökce'nin belediye başkanı seçimi öncesinde ve sonrasında söylediği "Ben kimsenin ekmeğiyle uğraşamam. Belediyede çalışan herkes görevine devam edecek" sözünün ardından 30 Nisan tarihinde sözleşmesi sona eren Açıkel firması ile sözleşme yapmaması üzerine 36 işçiyle yollarını ayırdı. Yeni ihalenin 10 gün içerisinde yapılacağı, bu süre içinde hizmetin belediyenin kendi imkanları ile çözüleceğini ifade eden Belediye Başkanı Hasan Gökce, bu konuda vatandaşlardan destek olmalarını istedi. Bu olayın bir geçiş süreci olduğunu ifade eden Gökce, "Bu işi yapmakta olan firma ile sözleşmemiz sona erdi. Yeni ihale hazırlığına başladık. Kısa sürede hazırlıkları tamamlayarak işçilerimiz de mağdur etmeden çalışmalara başlamak istiyoruz" dedi.

Gökce, ayrıca, antlaşması biten şirketle bünyesinde çalışan işçilerin anlaşmalı oldukları şirketle bir takım sıkıntıları bulunduğunu ve toplantıda bunun da ifade edildiğini belirterek şunları söyledi: "Bu konuda bizim çok fazla yapacak bir şeyimiz yok. Bu problemi bağlı bulundukları şirket çözecek. Biz kurumumuzun menfaatleri doğrultusunda, önümüzdeki süreçte bu hizmeti nasıl gerçekleştirebiliriz, onun araştırması içerisindeyiz. Yasalar çerçevesinde ihalemizi yaparak devam etmeye çalışacağız. İhaleye kadar olan süreçte ise kendi imkanlarımızla bu hizmeti sağlamaya çalışacağız."

Korkuteli halkından bu konuda yardım isteyen Gökce, sözlerini şöyle tamamladı: "Seçim öncesi ihaleler seçim sonrasına göre yapılmış. Burada bize düşen hem tasarruflu hem de hizmetin aksamayacağı bir şekilde bu işi götürebilmek. Hizmeti hiçbir şekilde aksatmadan sürdürmeye çalışacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 12:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?