21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

4. Çiçek Festivali başladı

Kepez Belediyesi, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği, Çiçek Tanıtım Grubu Oluşumu ve İnterflora işbirliği düzenlenen 4. Çiçek Festivali, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’na gelen turistlere karanfil dağıtıldı.

Çelenk sunma törenine Kepez Belediye Başkan Vekili Zeki Çivik, Antalya Ticaret Borsası Başkan Vekili, İbrahim Köseoğlu, Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, İnterflora Çiçekçilik Genel Sekreteri Emine Tunay, Kepez Belediye Başkan Vekili Recep Mavi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Başkan Vekili ve diğer katılımcılar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Törende bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkan Vekili Zeki Çivik, festivallerin, şenlik ve eğlence olduğunu belirterek, “Bugün burada Antalya’nın ‘çiçek bayramını’ coşkuyla, gururla kutluyoruz.”

Festivallerin, tanıtıma, ekonomik canlılığa, kentin kültürel zenginliğine katkı sağladığının altını çizen Çivik, kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle, yarışmalarıyla, kortej geçişiyle bu yılda Türk turizminin başkenti Antalya’nın imajına yakışan ve tanıtımına katkı sağlayan çiçek festivalinin 4. düzenleyeceklerini belirtti.

Çiçek festivali ile çiçeği kentle buluşturacaklarının ifade eden Başkan Vekili Çivik, şöyle devam etti: “Üreticilerimizin bin bir emekle yetiştirdikleri karanfilleri, gülleri orkideleri, gerberayı, papatyayı Antalya’ya, Türkiye’ye, dünyaya tanıtacağız. Çiçek bir yaşamdır. Şehidimizin al bayrağa sarılı tabutunda karanfil, sevginin ifadesinde gül vardır. Çiçek, dostluktur, barıştır, sevgidir dedik ve Antalyaspor-Diyarbakırspor maçında 50 bin dal kırmızı-beyaz karanfil dağıttık. Şiddetin yaşandığı futbol sahasına yabancı madde değil, çiçek yağdı. Attığımız çiçekler uğurlu geldi ve Antalyasporumuz Süper Lige çıktı. Antalya, dünyaya sevgi ihraç ediyor.14 Mayıs Sevgililer Günü’nde dünyaya 150 milyon dal çiçek ihraç etmişiz. Bu başarıdan dolayı üreticilerimizi kutluyorum.”

Zeki Çivik, Antalyalıları, 4. Çiçek Festivali’nin bu yıl Altınova’da, Cumartesi ve Pazar günü düzenlenecek olan kültürel ve sanatsal etkinliklerine davet etti. Daha sonra Kepez Belediyesi Halkla İlişkiler Personeli tarafından Başkan Vekili Zeki Çivik’e ve diğer katılımcılara taç taktı. Çivik ve diğer katılımcılar da Cumhuriyet Meydanı’na gelen turistlere çiçek dağıttı. Kepez Belediyesi Halkla İlişkiler Personeli, Cumhuriyet Meydanı’na gelen turistleri kırmızı karanfillerle karşıladı.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 17:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?