22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

4 milyon dolarlık çiçek ihraç edildi

Anneler Günü nedeniyle Japonya ve 16 Avrupa ülkesine 40 milyon dal kesme çiçek ihraç edildi.

Antalya Kesme Çiçek İhracatçı Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Almanya, Hollanda, İngiltere, Rusya, Ukrayna ve Japonya'nın da aralarında bulunduğu 16 ülkeye 4 milyon dolarlık, 40 milyon dal kesme çiçek ihraç edildiğini söyledi.

Avrupalı alıcıların, anneler için bu yıl da kaliteli Türk çiçeğini talep ettiğini belirten Bağdatlıoğlu, “Çiçek ihraç sezonunu Anneler Günü ile birlikte kapatıyoruz” dedi.

Ortodoks Rusya ve Ukrayna'da Nisan sonu ve Mayıs ayı başını kapsayan Paskalya tatilinin Anneler Günü ile birleşmesiyle, bu ülkelerden çiçek talebinin yoğunlaştığını anlatan Bağdatlıoğlu, şunları kaydetti:

“Türk çiçeği Avrupa ülkelerinde kalitesini kanıtladı. Anneler Günü nedeniyle Almanya, İngiltere, Hollanda, Japonya, Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere, 16 Avrupa ülkesine çiçek ihracatını tamamlamış bulunuyoruz. Avrupalı alıcıların tercihi bu yıl da Türk çiçeği oldu. Kesme çiçek üretim sezonu Anneler Günü ile birlikte sona eriyor. Son kesme çiçek hasadını da iç pazarda Türk anneler için gerçekleştirdik. İç pazara da önem veriyoruz.”

AA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 18:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?