21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

40 derecede kar keyfi

Antalya Akvaryum içinde bulunan ‘Kar Dünyası’nı ziyaret edenler yaz mevsiminde kışı yaşıyor. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu kentte vatandaşlar-3 derece sıcaklıkta kar topu oynayıp gönüllerince eğleniyor.

Arapsuyu Olbia Kanyonu'nda 15 bin metrekare kapalı alanda yapılan Antalya Akvaryum içerisinde bulunan 200 metrekarelik ‘Kar Dünyası’ isimli konsept ziyaretçilerine farklı bir ortam sunuyor. Girişte ziyaretçilere, soğuktan etkilenmemeleri için mont ve bot dağıtılıyor.

Kış mevsiminde bile kar yağmayan Antalya'da, ziyaretçilerini Ağustos sıcağında üşüten merkez, ayrıca ziyaretçilerine kar topu oynama ve kayma imkanı da veriyor. Dışarıdaki yaklaşık 40 derecelik sıcaktan bunalanlar, içerisinde buzdan evler, kafeler, kaydıraklar ve hayvan maketleri yer alan alanda karın tadını çıkarıyorlar. Kar Dünyası’ndaki kayak pisti ise büyük küçük herkesin uğrak yeri oldu. İlk kez karla karşılaşan birçok Antalyalı, kaymanın tadını çıkardı.

Birbirinden çeşitli görsel mekanın bulunduğu kare dünyasında ziyaretçiler hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedikleri gözlendi.

Cantek Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca Kar Dünyası’nın geceleri yağdırılan kar ile dünyanın en büyük kapalı gerçek kar alanı olduğunu belirtti.

KIZININ KAR RÜYASINDAN ESİNLENDİ
8 yaşındaki ilköğretim öğrencisi kızı Bahar Karaca’nın, ‘Baba Antalya’da neden kar yağmıyor, kar topu oynamak istiyorum’ sözleri üzerine Antalya’ya böyle bir konsept kazandırmak için yola çıktığını hatırlatan Karaca, “Antalya’da insanlar karla buluşamıyor. Bir kar hasreti var. 20 senede bir merkeze kar yağarsa yağıyor. Böyle bir hasreti son vermek adına her gün Antalya’ya kar yağdırmak istedim. Bu benim kızımın rüyasıydı. Hem kızımın hem diğer çocuklara burası armağan olsun. Doğal ve güzel bir ortam oldu” dedi.

KARLI ORTAMDA ARANAN HERŞEY VAR
Antalya’da yazın hava sıcaklıklarının hep yüksek olduğunu ifade eden Karaca, “Burası da tabi bir kar yağmış atmosfer. Kar yağan yerde ne yağmak isterseniz her şeyi yapabilirsiniz. Biz burada kar dünyasının yanında eskimoların evlerini getirdik. Nasuh Mahruki ile Yılmaz Sevgül’ün Everest, tırmanışındaki kullandıkları eşyaları sergiliyoruz” diye konuştu.

TOZ KAR YAĞIYOR
200 metrekarelik alanı 6 aylık bir çalışma ile tamamladıklarını kaydeden Karaca, “Mimari ve konsepti ile farklı bir yer. Sıcaklı -3 derece. Kar yaptırırken sıcaklık -15 dereceye kadar düşüyor. Şartlandırılmış atmosferde kar yağdırıyoruz. Her gün ortalama 10 santimetre kar yağıyor. Bu erimiş bir kar değil toz kardır” ifadelerine yer verdi.

ZİYARETÇİLERİN İZLENİMLERİ
Hayatında ilk kez kar gördüğünü söyleyen ev hanımı Gülfidan Elitaş, yaz ortasında kışın keyfini çıkardıklarını kaydetti.
Oğuzhan Ötürk’de Antalya’da hava sıcaklığının yüksek olduğunu belirterek, “Hep denize gitmekten sıkılmıştık. Burası bize çok farklı geldi. Çok beğendik. Karlı ortamda ne yapılırsa hepsini yaptık. Ama en güzeli arkadaşları kar topu oynamaktı” dedi.

Karda kayan Yiğit Kırca ise, içeride üşüdüğünü dile getirerek, “Uzun süredir soğuğa hasretiz. Klimalar bile fayda etmiyor. Burada ise kar altında güzel ve eğlenceli bir gün geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2012 Pazartesi 16:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?