22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

427 numaralı odanın esrarı çözüldü

Antalya'da geçen 4 Mayıs'ta Hillside Su Oteli'nin 427 numaralı odasının balkonundan düşerek ölen 25 yaşındaki Rus turist Yulia Bukreeva'nın sevgilisi 41 yaşındaki Maxim Goretskıy tarafından viski şişesiyle ittirildiği ve bu nedenle düştüğü belirlendi.

Rus turistin ölümündeki sır perdesini, Antalya Cumhuriyet Savcısı Ümit Yaşar Özdemir araladı. Yulia Bukreeva, 30 Nisan'da arkadaşlarıyla Antalya'ya tatile geldi. Rusya'da 16 restoran ve gece kulübünün sahibi olan Maxim Goretskıy de, evli olmasına rağmen aşık olup ilişki yaşadığı genç kızın peşinden 4 gün sonra Antalya'ya gelerek beş yıldızlı aynı oteldeki 423 numaralı odaya yerleşti.

Gece Kemer'deki diskoya giden Goretskıy ve sevgilisi, kıskançlık nedeniyle tartışınca arkadaşlarını bırakıp otele döndü. Yulia'nın kaldığı 427 numaralı odaya gelen iki sevgili, tartışmayı balkonda da sürdürdü. Bir süre sonra Bukreeva, 4'üncü kattaki odanın balkonundan düşerek öldü ve şüpheli ifadeler veren sevgilisi tutuklandı.

İddianameyi hazırlayan savcı Özdemir, 'kasten adam öldürme' suçlamasıyla müebbet hapis istedi. Kamera kayıtlarını delil olarak sunan savcı, 04.56'da düşme anının güvenlik kameraları tarafından görüntülendiğini, Goretskıy'ın balkonda kıyafetlerini çıkartmaya çalışan Bukreeva'yı elindeki viski şişesiyle ittirdiğini, 1.80 metre boyundaki genç kadının 1 metre 20 santimlik balkon demirini aşıp düşerek yaşamını yitirdiğini iddia etti.

İddianamede, Rus işadamının gömlek değiştirmediğini söylemesine rağmen gömleğini değiştirdiği, odasının anahtarının kendisinde olmadığını söylemesine rağmen görüntülerde anahtarla odaya girdiğinin belirlendiğine de yer verildi. Genç kızın arkadaşı Jama Solviyova'nın, "Plajda güneşlenirken baldırında ve göğsünde morlukları gördüm. Ne olduğunu sorduğumda bana sevgilisi ile fantezi yaptıklarını söyledi. Ancak biraz alkol aldıktan sonra sevgilisi Maxım'in çok kıskanç olduğunu ve kendisini dövdüğünü söyledi" diye ifade verdiği belirtildi.

DHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 09:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?