21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

45. yıl anısına dev ekmek!

Antalya’nın Serik İlçesi’nde bulunan Yağcılar Ekmek ve Unlu Mamuller 45. yıl anısına 50 ekmeklik 145 santimetre boyunda 55 santim eninde dev bir ekmek yaparak vatandaşlara dağıttı. Firmanın sahiplerinde Mahmut Yağcılar önümüzdeki yıllar içinde dünyanın en büyük ekmeğini yaparak Guines Rekorlar Kitabı’na girmek istiyoruz” dedi.

Serik’in önde gelen kuruluşlarından olan Yağcılar Ekmek ve Unlu Mamuller 45. yılında vatandaşları şaşırtmaya devam ediyor. 45 yılı anısına 50 ekmeklik dev bir ekmek yapan firma yetkilileri, ekmeği vatandaşlara dağıttı. Ekmek Fabrikası ustası İbrahim Bekmez tarafından yapılan 145 santimetre uzunluğunda ve 55 santim genişliğinde olan ekmek, ekşi maya ile tamamen doğal ve katkısız olarak yapıldı.

HEDEF GUİNESS’E GİRMEK

Firmanın sahiplerinden Mahmut Yağcılar kuruluş olarak hedeflerinin kaliteli ürünü müşterilere en uygun fiyatlarla sunmak olduğunu belirterek; “ 45. yıldönümümüz anısına ustamız İbrahim Bekmez’in yaptığı bu ekmek, hem bizim için hemde Serik için bir ilk oldu. İbrahim ustamızın mahareti ile ortaya çıkan ekmek, ebatları itibariyle pişirilmesi zor olan bir ekmektir. Ancak babadan fırıncı olan ustamız bu ekmeği gayet iyi bir şekilde pişirerek vatandaşlarımıza sunmuş oldu” diye konuştu.

Önümüzdeki yıllarda daha değişik çalışmalar içinde olacaklarını belirten Mahmut Yağcılar, “Bundan daha büyük ekmek yapmayı hedefliyoruz. Yapacağımız ekmeğin büyüklüğü için Guiness Rekorları’nı araştırıyoruz. Dünyada yapılmış en uzun ve en büyük ekmeği üretmek istiyoruz. Böylelikle Serik’in adını bütün dünyanın duymasını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yağcılar Ekmek ve Unlu Mamüller’in yarım asırlık geçmişinde her zaman daha iyi, bol çeşitli ve sağlıklı ürünleri müşteriye sunmak hedefinin olduğunun altını çizen Mahmut Yağcılar; “gelecek günlerde Serik halkına yeni ürünlerimizi sunacağız. Serik’te yaşayanların her zaman en iyi ve en kaliteli ürünleri hak ettiğini düşünüyoruz. Bunun için sürekli olarak yurtiçindeki ve yurtdışındaki fuarlar katılıp, yeni teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz. Üretimlerimizde kullandığımız araç gereçler en son teknoloji ürünleridir” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 11:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?