21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

5. FreshAntalya Fuarı açıldı

5. FRESHANTALYA FUARI AÇILDI

Türkiye'nin sektöründeki tek fuarı olan uluslararası meyve sebze, lojistik ve teknolojileri fuarı 'FreshAntalya' Expo Center'da açıldı.

Antalya Fuarcılık A.Ş (ANFAŞ) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen fuarda, 142 yerli ve yabancı firma stant açtı. Yaklaşık 10 bin üzerinde sektör profesyonelinin ziyaret etmesi beklenen fuarın açılışına, Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Antalya Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Satıcı ve sektör temsilcileri katıldı.

Rakip ülkelerindeki büyüme isteğinin, pazardaki rekabeti keskinleştirdiğini kaydeden Satıcı, şöyle konuştu: "Son 10 yıldır ihracatımız önemli bir artış gösterdi. 1 milyon ton civarında olan sebze meyve ihracatımız 2010 yılında 2,7 milyon tona ulaştı. 2011 yılı için de 3 milyon tonu aşmayı hedefliyoruz. Yine 2010 yılında sektörün kaydettiği ihracat altını çizerek söylüyoruz iki milyar doları aştı"

Antalya Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin de, tarım arazilerinin dağınıklığı ve hayvancılık sektörü dışında yaş meyve sebze sektörünün çok büyük bir sektör olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'nin tarımsal üretimde 56 milyar dolarlık ticari hacmi ile dünyada 8'inci sıraya yükseldiğine dikkati çeken Erçin, yaş meyve sebze üretiminde Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü sırada bulunan Türkiye'nin hedefinin dünya pazarlarında daha rekabetçi olması gerektiğini söyledi.

KALİTELİ DOMATES YARIŞMASI

Antalya İhracatçı Birliği (AİB) ile ANFAŞ işbirliğiyle düzenlenen İhracata Yönelik Kaliteli Domates Yarışması'nda dereceye giren üreticilere de plaket verildi. AYMSİB Başkanı Mustafa Satıcı, yarışmaya 70 üzerinde çiftçinin katıldığını söyledi. Jürinin yaptığı seçim sonucunda Kaliteli Domates Yarışması'nda Hilmi Demir birinci, Sadi Özcan ikinci, Ali Karabağlı da üçüncü oldu. Birinciye 2 bin lira, ikinciye bin lira, üçüncüye de 750 lira ödül verildi. Fuarın, 19 Marta kadar açık kalacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 18:02:03
Güncelleme :18 Mart 2011 Cuma 09:08:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?