16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

‘5. Kardelen Festivali’ başladı

İBRADI’DA ‘5. KARDELEN FESTİVALİ’ COŞKUSU

Antalya'nın İbradı İlçesi’nde bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen ‘Kardelen Festivali’, ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Sülek Yaylası’nda yapıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, ‘kardelen’in Akdeniz bölgesinde Toroslar’da yetiştiğini vurgulayarak, “Amacımız doğada kendiliğinden yetişen kardelenleri tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmak” dedi.

İbradı Kaymakamı Atay Uslu ise ilçenin doğal güzellikleri ve tarihi ile önem taşıdığını ifade ederek “İbradı sırtını Toroslar’a dayamış, kardelen gibi karın üstüne çıkmayı bekleyen bir ilçe” diye konuştu.

Antalya Kesme Çiçek İhracatçılar Birliği eski Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Göbüş, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. İbrahim Baktır, Tarım İl Müdürü Bedrullah, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani’nin de katıldığı festivalde çok sayıda vatandaş da yer aldı.

Festival kapsamında öğrenciler kardelen ile ilgili şiirler okurken, Necla Yaşar Duru Çok Programlı Lisesi Folklor Ekibi de bölgenin halk oyunlarını sergiledi. Yerel sanatçı Hüseyin Dere ise festivale katılanları türküleri ile coşturdu.

İBRADI’DA ‘5. KARDELEN FESTİVALİ’ COŞKUSU
İBRADI’DA ‘5. KARDELEN FESTİVALİ’ COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 11:06:03
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 11:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?