7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

5 aylık Dilara'da böbrek taşı çıktı

Antalya'da 5 aylık Dilara bebeğin böbreğinden nohut büyüklüğünde 2 adet taş çıkması doktorları bile şaşırttı.

Antalya'da giyim mağazası işleten İbrahim-Süheyla Çölkesen çiftinin ikinci çocukları olarak dünyaya gelen 5 aylık Dilara bebek, 2 ay önce sürekli ağlamaya ve zayıflamaya başladı. Kızlarının durumundan şüphelenen Çölkesen çifti, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tahliller sonucunda bebeklerinin kalbinde delik olduğunu öğrenen çift, tekrar evine döndü. Ancak Dilara bebeğin acılarının bitmemesi üzerine tekrar hastaneye giden çift çekilen röntgen filmi sonucu bebeklerinin sol böbreğinde nohut büyüklüğünde 2 adet taş olduğunu görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı.

5 aylık bir bebeğin böbreğinde taş olmasının ilginç olduğunu söyleyen Anne Süheyla Çölkesen, "Benim bildiğim insanlar en azından 15 yaşındayken böbreklerinde taş oluşur. Ancak benim kızım daha 3 aylıkken böbreğinden taş oluştu. Belki de doğuştan böbreğinde taş vardı. Doktorlar bile buna anlam veremedi. 5 aylık bir bebeğin böbreğinde taş olmasının nedenini doktorlar bile açıklayamadı. Bebeğimin durumu şu anda oldukça iyi. Umarım ileride de bir problem çıkmaz. Şimdilik ilaç tedavisi görüyoruz" dedi.

5 aylık bir bebekte böbrek taşıyla ilk defa karşılaştıklarını söyleyen doktorlar ise "Bu duruma anlam vermek biraz güç. Ancak bebeğin sağlığı şu anda yerinde. Normal şekilde kilo alıyor" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 13:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?